Donderdag 14 Juni was er weer een live Q&A waarbij Game Director Ion Hazzikostas prangende vragen van spelers beantwoordt. Hier een overzicht van de vragen en de antwoorden.

Delen van de 8.0 pre-patch zijn nu beschikbaar op de PTR!

 

Q: Krijgen we Blood Trolls in de nieuwe expansie?

A: In een E3 interview is een WoW developer geweest die zich versproken heeft. Hij bedoelt de Zandalari Trolls en niet de Blood Trolls…Blood trolls zijn slecht.

 

Q: Wordt het Allied Race systeem een BFA systeem of zijn er plannen voor toekomstige expansies?

A:  Het is de kern van BFA echter is het een krachtige tool voor de toekomst na gelang het in het verhaal past.

 

Q: Krijgen we een soortgelijke patch cyclus voor BFA als in legion?

A: Ja de patches zullen zeker op soortgelijke manier uitgerold worden zoals in Legion, echter in plaats dat de content release een vast schema heeft neigt het nu meer naar waneer voelt het correct om iets te releasen.

 

Q: Kan er iets meer duidelijkheid komen over flying in BFA? Moeten we beide kanten een max char hebben?

A: flying wordt niet in 8.0 beschikbaar komen. Er zal een soortgelijk systeem komen als de pathfinder zoals in Legion en WoD. Er is nu een visuele bug waarin lijkt alsof beide factions warcampaigns en storylines gedaan moeten zijn voor deze achievement maar dat is niet correct. Men hoeft de pathfinder achievement maar op 1 kant te behalen.

 

Q: Blijven de pathfinder achievements voor de oude expansies zoals WoD?

A: Er zijn geen concrete plannen om dit te veranderen momenteel. Het doet afbreuk aan waar pathfinder voor staat, namelijk de tijd en moeite die men erin heeft gestopt + men kan een mount krijgen van de WoD pathfinder

 

Q: Kunnen we een timeline krijgen voor specs die nog in het vizier zijn voor drastische veranderingen voor de pre-patch?

A: Aangezien de mogelijkheid voor grote class veranderingen aanzienlijk slinkt zullen er zeer waarschijnlijk geen mega grote veranderingen meer plaats vinden zoals bijvoorbeeld bij de Demonology Warlock. Er zal nu voornamelijk gefocused worden op tuning en balans

 

Q: Zijn er al meer updates over class buffs? Sommige classes hebben geen class buff terwijl anderen dit wel hebben.

A: Wat mensen op de afgelopen blizzcon zagen is een test. We willen elke class een reden geven om speciaal te zijn.

 

Q: Zullen de classes spelen zoals in de beta tijdens de pre-patch of komen er nog veranderingen?

A: De focus ligt vooral op het levelen van 110 naar 120. Alle legendaries en class sets werken nog enkel de artifact wapens worden ontdaan van hun traits.

 

Q: Krijgen de nieuwe systemen, talents en stat squish in de pre-patch al te zien?

A: De BFA 8.0 pre-patch zal inderdaad nieuwe systemen talents en stat squishs bevatten. De inhoudelijke content van BFA zal niet beschikbaar zijn.

 

Q: Zal war mode beschikbaar zijn tijdens de pre-patch

A: De veranderde Pvp systemen zullen aanwezig zijn in de 8.0 pre-patch: een nieuw Honor systeem, Honor talents en War mode.

 

Q: Er is veel onduidelijkheid over War mode op rp/pve realms. Hoe werkt het nou eigenlijk?

A: In BFA zijn maar 2 realm types: Normal en RP. Spelers die War mode activeren krijgen enkel spelers te zien van hun eigen realm. Indien ze andere spelers van andere realms tegenkomen komt dit door server hopping. Het is dus niet zo dat men zoals nu op een PvP realm wordt getransfered als men een premade group joined.

 

Q: Blijven de cross realm restricties op Mythic raids van toepassing?

A: Ja anders gaat dit ten koste van server en guild identiteit. Maar ze zien veel cross realm Heroic raiding teams die nu momenteel niet door kunnen gaan naar mythic. Omdat ze dit een beetje te strict vinden willen ze het volgende systeem mogelijk gaan hanteren. Er is een Hall of Fame voor beide facties met een top 100 guilds die de eindbaas van een raid tier op mythic cleared. Indien deze hall of fame en bijbehorende achievements vol zitten zal cross realm mythic raiding beschikbaar worden.

 

Q: Zullen de artifacts na de retirement quests onbruikbaar worden of gelijk zoals in beta

A: in de 8.0 pre-patch zullen de traits direct uit staan maar de relics blijven deze zullen nog steeds het itemlevel van het wapen bepalen

 

Q: Zullen de artifacts ook de relics verliezen als ze met pension gaan?

A: De relics blijven maar zullen geen traits geven

 

Q: Kan er overwogen worden om de spec restricities voor transmog van verschillende spec Artifact skins op te heffen?

A: Dit is een speciaal geval. De uiterlijkheden geven een spec hun identiteit en fantasie en herkenbaarheid. Het voelt vreemd als een andere spec deze uiterlijkheden kan dragen opeens. Wel is het zo dat bijvoorbeeld een holy paladin die in BFA een 1 hand+ shield prefereert zijn 2 hand Artifact wapen look kan transmogen over zijn 1 hand wapen.

 

Q: Je kan geen gear switchen in M+ is dit een bug of hoort dit?

A: Dit is de bedoeling. Je zal goed moeten balanceren en nadenken hoe je de dungeons moet gaan aanpakken. En hierin komt de variëteit die ze graag willen zien.

 

Q: Waneer leren we meer over de m+ affixes?

A:  NU! We zijn aardig tevreden over de affixes van legion. Hoewel er een paar tweeks zijn blijven de affixes grotendeels gelijk. De grootste verandering is dat tyrannical en fortify zijn nu beschikbaar vanaf een lvl 2 keystone. Dit zorgt dat het verschil tussen  bijvoorbeeld de huidige 9 en 10 kleiner is. Het voelt verkeerd als een groep op level 9 het makkelijk kan maar vervolgens 3 kwartier vast zit op een zelfde boss op een level 10. Er is een nieuwe affix: een seasonal affix. De eerste seasonal affix is genoemd naar de blood god G’huun en heet infested. Als het m+ seizoen over is zal deze affix verdwijnen. Er zal een parasiet zijn die een x aantal non boss vijanden zal gaan beinvloeden. Deze adds zijn resistent tegen cc’s doen meer damage en hebben meer defensives. Omdat dit random is vergt elke run een bepaalde aanpak in pulls en tactieken. Een add die normaal gesproken geen high priority heeft kan nu zomaar een high priority target zijn.

 

Q: Hoe competitief is M+ gear ten opzichte van raids en zal de azerite effecten scalen als de gear dropt op hogere keystones?

A: het systeem zal gelijk zijn aan legion. Een level 10 keystone levert heroic Uldir niveau gear op. De kracht van de azerite is afhankelijk van de itemlevel dus zullen beter zijn op hogere m+ niveau gear.

 

Q: Hoe gaan de Mythic dungeons op de launch eruit zien? 

A: Het zal ongeveer gelijk zijn aan legion. Er zal een drie weken durende pre-season met basis mythic dungeons zijn waarin de titanforging cap verlaagt is.

 

Q: Hoe zal het cath-up mechanic voor hearth of azeroth werken?

A: het werkt in de achtergrond net als in legion. Echter daar waar in legion het exponentieel was zal per week de benodigde hoeveelheid azerite met 30% omlaag gaan. Een speler die dus later in het spel komt zal sneller op het huidige niveau komen echter de spelers die vanaf het begin moeite erin steken zullen langer voorlopen op laatkomers.

 

Q: Kan er uitgelegd worden hoe men loot krijgt in pvp in BFA?

A: Er zijn 3 manieren op PvP loot te krijgen:

1) Na elk gevecht heeft men een kans op een item. De kwaliteit is afhankelijk van je rating.

2) Waneer je een rated PvP content of je eerste BG van de dag doet levert dit Conquest punten op. Als je genoeg punten hebt krijg je een stuk loot. Het begint met LFR kwaliteit maar indien men genoeg tijd erin steekt zal dit uiteindelijk een heroic niveau set zijn.

3) Als je Conquest balk vol zit krijg je net als m+ aan het eind van de week een stuk loot afhankelijk van de hoogste bracket die je gespeeld hebt die week.

 

Q: Hoe lang zullen PvP seasons duren in BFA? 

A: Waarschijnlijk wat langer dan in legion ze willen namelijk de seasons gelijk laten lopen met de andere systemen in het spel

 

Er zal een post-legion season komen!