Welkom bij de Notice me Senpai~ Pre-Patch Prep Guide. In deze guide zullen we je helpen met het voorbereiden op de nieuwe expansion en bijbehorende pre-patch, en vertellen we je welke dingen je nog écht moet doen voordat de huidige expansion ten einde komt.

Te doen vóór de pre-patch:

De volgende content zal niet langer beschikbaar zijn (of zeer waarschijnlijk niet meer beschikbaar zijn) wanneer de pre-patch van Battle for Azeroth uit komt:

 • Mage Tower Challenges (+artifact appearance)
  Blizzard heeft bevestigd dat de Mage Tower challenges niet langer beschikbaar zijn vanaf het moment dat de pre-patch uitkomt. Dit betekent dat spelers ook niet meer de speciale artifact appearances van deze challenges kunnen behalen. Voor meer informatie, zie onze Mage Tower Tips&Tricks guide.

 • Pet Charm Farm
  Momenteel zijn er in Legion een groot aantal world quests actief waarmee men pet charms kan verzamelen. Omdat Battle for Azeroth een nieuw currency systeem zal krijgen dienen spelers voor de pre-patch hun huidige charms in te wisselen. Er zullen een aantal items nog voor de huidige legion currency gekocht kunnen worden. Items zoals battle-training stones zullen overgaan op de nieuwe currency en dus niet verkrijgbaar zijn met de huidige pet charms.
 • Ahead of the Curve: Argus the Unmaker (+Violet Spellwing mount*)
  Hoewel Blizzard nog niet officieel heeft bevestigd dat deze achievement daadwerkelijk met de pre-patch zal verdwijnen zijn wij van mening dat men hier voor de zekerheid wel van uit kan gaan. Om deze achievement te halen dient men Argus the Unmaker – de laatste baas in de Antorus, the Burning Throne raid – op Heroic difficulty te verslaan. Deze dropt vervolgens een quest item waarmee men uiteindelijk de Violet Spellwing mount krijgt. Voor meer informatie  en tactics over Argus the Unmaker – en Antorus in het algemeen – kan men terecht op onze Antorus, the Burning Throne raid guide pagina.
  *In Warlords of Draenor was eenzelfde situatie met Archimonde – de eindbaas van Hellfire Citadel – en de Grove Warden mount. In eerste instantie werd aangekondigd dat deze beiden met de pre-patch zouden verdwijnen, maar uiteindelijk bleek dat Blizzard stilzwijgend had besloten dat de mount ook tijdens de pre-patch nog beschikbaar was.

 

Te doen vóór Battle for Azeroth:

De volgende content zal niet langer beschikbaar zijn met de release van Battle for Azeroth (of zeer waarschijnlijk niet langer beschikbaar zijn).

 • First Aid achievements
  Aangezien de First Aid profession verwijderd zal worden met Battle for Azeroth betekent dit dat alle First Aid achievements niet langer meer haalbaar zullen zijn. Hoewel de meeste achievements in deze categorie geen reward opleveren is hier één uitzondering op:

  • Field Medic achievement (+Field Medic Title*)
   Om deze achievement te halen dient de speler alle gewonde reizigers op de Broken Isles te helpen. Dit gebeurd door het verkrijgen van quest items, welke droppen van specifieke mobs. In de eerste comment op de Wowhead pagina kan men zien welke mobs welk item droppen. Indien alle quests gedaan is is deze achievement behaald en krijgt men de title Field Medic. Aangezien First Aid eruit zal gaan met Battle for Azeroth zal deze achievement, en daarmee dus ook de bijbehorende title, niet langer verkrijgbaar zijn. Let op: alle quests voor deze achievement moeten op hetzelfde character gehaald worden!
   *Er is een bug waardoor deze title alleen beschikbaar is op het character waarmee deze achievement is gehaald. Als het goed is is dit probleem echter opgelost en is de title nu beschikbaar op alle characters op het account.

World of Warcraft BFA prepatch guide Notice me Senpai Field medic achievement and title

 

 • The Chosen achievement (+title)
  Deze achievement met bijbehorende title is de beloning voor het verslaan van Helya in Trial of Valor op Mythic difficulty, met als extra voorwaarde dat men de Test of the Chosen buff op zich moet hebben. Deze buff wordt aan het begin van de raid gegeven en zal verdwijnen zodra een speler is gestorven. Al met al moet men dus alle Trial of Valor bosses verslaan zonder ook maar 1 keertje dood te gaan. Hoewel Blizzard niet officieel heeft bevestigd dat deze achievement en Title verwijderd zullen worden met de release van Battle for Azeroth is dit zeer waarschijnlijk omdat hetzelfde is gebeurd met de A Tribute to Insanity achievement in Wrath of the Lich King.
 • Proving Ground Titles (The Proven Defender, The Proven Healer, The Proven Assailant)
  Hoewel er nog geen nieuws is over het lot van de proving grounds in Battle for Azeroth nemen wij liever het zekere voor het onzekere. In elke class hall staat 1 persoon die de speler naar de proving grounds kan brengen. Eenmaal daar zal de speler de Bronze, Silver en Golden challenge moeten halen alvorens de Endless challenge beschikbaar wordt. Deze endless challenge laat de speler steeds met 10 waves vijanden om gaan en na elke 10 waves is er een kleine break en stijgt de moeilijkheidsgraad. Wanneer men 30 waves heeft gehaald krijgt men een titel die bij de gehaalde challenge hoort. Hoewel de challenges in Pandaria nog mee schalen met het gear niveau van de speler lijkt het erop dat deze challenges in legion gewoon outgeared kunnen worden.
 • Broken Isles Invasions (alt leveling)
  De Broken Isles Invasions zijn een geweldige manier om met weinig tijd en moeite bakken experience binnen te halen, waardoor het perfect is voor het powerlevelen van alts. Net als bij de Proving Grounds is het lot van de Broken Isles Invasions nog onduidelijk. Aan de ene kant zou het verwijderen van deze content ervoor zorgen dat spelers bepaalde achievements en hun Broken Isles storyline niet meer kunnen halen, aan de andere kant is het verhaaltechnisch wel logisch om te verwachten dat met het verdrijven van de Legion deze aanvallen zullen stoppen. Onze gok is daarom dat de Invasions wel blijven bestaan, maar mogelijk minder frequent aanwezig zullen zijn. Tevens verwachten wij dat er minder groepen aangemaakt zullen worden voor de invasions, waardoor het snel halen ervan een stuk lastiger wordt.
 • Legion Legendaries
  De legion legendaries zullen niet langer verkrijgbaar zijn voor spelers wanneer Battle for Azeroth uit is. Hoewel het levelen in Battle for Azeroth mogelijk iets minder fijn is zonder legendaries willen wij er vooral op wijzen dat de eventuele onbeschikbaarheid van Legion legendaries ook betekent dat de bijbehorende appearances niet meer beschikbaar zullen zijn. Met name voor transmog collectors is het misschien dus een goed idee om voor de zekerheid nu alvast zoveel mogelijk legion legendaries te verzamelen. Zie onze Wakening Essences guide voor meer informatie over het verkrijgen van Wakening Essences en Legendaries.
 • Class Mounts
  De class mounts zullen niet verdwijnen. Echter er zijn een aantal farm punten in de Legion fall campaign die nu nog makkelijk te behalen zijn. De farm groepen zullen met het verschijnen van Battle for Azeroth zeer waarschijnlijk verdwijnen. Denk hierbij vooral aan de Mark of the Sentinax farm groepen.

Aangeraden extra Legion content:

Deze content wordt aangeraden om te doen als men alle persoonlijke doelen al heeft behaald en nog iets wilt doen voordat Battle for Azeroth uit komt.

 • Legion Raid Mounts
  De dropkans van alle Legion Raid mounts zal zeer waarschijnlijk aanzienlijk lager worden. Het gaat hierbij om (onder andere) de volgende mounts:

  • Abyssal Worm (Mistress Sassz’ine in Tomb of Sargeras elke difficulty),
  • Antoran Char Hound (Felhounds in Antorus, the Burning Throne op elke difficulty),
  • Hellfire Infernal (Mythic Guldan in The Nighthold)
  • Shackled Urzul (Mythic Argus the Unmaker in Antorus, the Burning Throne).
 • Allied Race Rep Farming
 • Legion Fishing Rep Rewards
 • Brawler’s Guild
 • Gearing

– Allied Race Rep Farming:
Doe de questlines en farm de reputation zodat je volgende expansion meteen aan de slag kan met je allied races. Let op: tijdens de Darkmoon Faire kan men extra rep krijgen met de WHEE!! Buff (van Darkmoon Carrousel) of de buff van de Darkmoon Top Hat.

-Legion Fishing Rep Rewards:
Zullen nog wel beschikbaar zijn, maar er zullen mogelijk minder groepen zijn waardoor het massa farmen op kleinere schaal is en langer duurt.

-Brawler’s Guild:
Zal niet verdwijnen maar wordt zeer waarschijnlijk gerevamped. Met de huidige gear levels is het in ieder geval relatief goed te outgearen en zal het een stuk makkelijker zijn dan in de nieuwe expansion.

-Gearing
in verband met de stat squish in Battle for Azeroth.