Donderdag 19Juli was er weer een live Q&A waarbij Game Director Ion Hazzikostas prangende vragen van spelers beantwoordt. Hier een overzicht van de vragen en de antwoorden.

Disclaimer:

De huidige pre-patch launch is wellicht de meest rommelige ooit in world of warcraft geschiedenis. Het development team is hier niet trots op en doet zijn uiterste best om te zorgen dat alle spelers de ervaring krijgen die ze verdienen.

In Noord America is dinsdag een bug naar voren gekomen waarin de eerste persoon in een guild die inlogt ervoor zorgde dat de guild in een community werd omgevormd. De huidige werkzaamheden zijn erop gericht om dit probleem te verhelpen. De stat squish voor BFA die het makkelijker moet maken voor toekomstige content en stat squishes heeft voor veel onverwachtse problemen gezorgd. Er wordt heel hard gewerkt om alle bugs te verhelpen, echter als de ene bug verholpen is kan dit een volgende bug veroorzaken. Voor spelers die hierdoor denken dat de BFA release soortgelijk zal verlopen is er een geruststelling. BFA is al op de computer geïnstalleerd met de pre-patch. Deze pre-patch met diens problemen zorgen ervoor dat de problemen grotendeels verholpen kunnen zijn met de BFA release.

Als men tegen bugs aanloopt doet men goed om deze te reporten. Indien men enkel gefrustreerd gaat roepen dat de game gefixed moet worden, krijgt het development team niet achter kennis over alle bugs.

Q: Waarom kan ik geen mage tower appearance gebruiken op mijn 2e char terwijl ik deze wel op mijn eerste char heb gehaald.

A: Bij de Aritfact forge is de appearance character specifiek. Echter in BFA als men andere wapens wilt gaan transmoggen zal de appearance account bound zijn.

Q: Wanneer krijgen warlocks hun nieuwe caster animations?

A: Ze zijn in het algemeen de updates aan het uitrollen van de nieuwe animaties en sommige zullen nog niet voor warlocks gelden.

Q: De bonus voor een random dungeon is opeens verandert naar een weekelijkse bonus. Waarom deze nerf?

A: dit is een bug. Ze weten nog niet of het display bug of een ander soort bug is. Er is zeker geen intensie om de random dungeon bonus te nerfen. Echter is er wel een verandering in gekomen. De laatste boss van een dungeon zal de bonus objective experience droppen.

Q: legacy loot was recentelijk verandert naar “meer dan 10 levels” in plaats van “10 of meer”. Wat is hier de beweegreden achter?

A: Het is altijd al geweest dat men een expansie voorloopt alvorens iets als Legacy wordt bestempelt. Echter zodra een expansie niet meer current is zal er altijd een minimum aantal loot pieces droppen. Bijvoorbeeld als men Legion raids in BFA solo’ed zal men een minimum van 2 stuks loot per boss krijgen op personal loot. Zodra een expansie compleet solobaar is zal de legacy loot mode aanslaan, dit is doorgaans 2 expansies verder.

Q: wat is de reden om azerite armor en mythic raid mounts soulbind en untradeable te maken. Is dit een bug?

A: Mythic raid mounts dienen tradeable te zijn. Indien ze dit niet zijn is dat een bug. Voor Azerite armor klopt het dat deze niet tradeable zijn. De variatie in de Azerite traits in deze stukken gear variëren dermate per class dat het niet logisch is als ze tradeable zijn.

Q: In de huidige MDI is er weinig variatie in team compositie. Komen er veranderingen om dit op het hoogste niveau te veranderen zodat er meer variatie in team composities komt?

A: Dit heeft te maken met het huidige format van de MDI. Omdat het artifact wapen in de MDI hetzelfde niveau heeft als de gear hebben classes die voornamelijk op hun wapen leunen minder nut. Andere classes zoals de monk die minder leunen op hun artifact wapen kunnen hierdoor juist goed uit de verf komen. Voor Holy paladins en Resto-druids ligt de keuze voornamelijk in het feit dat ze een hoge health pool hebben. Ook omdat een aantal classes bepaalde affixes konden negeren zorgden voor een specifieke “beste” set-up in m+ tegen het einde van legion. Door de affixes willen ze meer variëteit in de team composities brengen.

Q: zal de m+ seasons tot volgende grote patch dure? of zullen we met 8.x.5 nieuwe affixes zien

A: Met m+ seasons willen ze een soortgelijk systeem creëren als raid seasons en pvp seasons. Inclusief rewards. Dit houdt in dat ze erna toe willen dat met volgende raid ook de volgende affix wordt geïntroduceerd etc.

Q: In een andere q&a werdt vermeld dat class development tot een later date na de expansie launch zou komen/ verder gaan. Is er hiervoor al een datum

A: class development is een ongoing process. Er is altijd een window waarin bepaalde grote class veranderingen kunnen plaats kan vinden. Er zal altijd tuning plaatsvinden hoewel de tuning meer gefocused is op de 120 dan op de 110 momenteel. Er zullen ongetwijfeld nieuwe talents komen of vervangende talents maar dat zal niet voor 8.1 zijn.

Q: Als horde speler vind ik weinig reden om de alliance te haten of trots te zijn op horde. Is dit slechts een fase 1?

A: Er kan niet veel gezegd worden hierover vanwege spoilers. Er is meer dan het huidige beeld doet denken. Het hart van de horde klopt nog steeds. Vanwege de variatie in motieven die de verschillende horde rassen hebben is het logisch dat er spanning is. Deze spanning van definitie van de Horde maar ook de Alliance zullen we terugzien in BFA.

Q: Is er al een plan om te voorkomen dat we met elke expansie een stats squish hebben?

A: Er is momenteel geen oplossing hiervoor nog. Er zijn mogelijkheden misschien in het combat systeem, echter power progressie is een kernwaarde in het spel. Zo is er een vaste waarde van 15 levels tussen verschillende moeilijkheidsgraden. Een balans vinden in een encounter met gear die zonder power progressie werkt is vrijwel onmogelijk.

Q: Krijgen we fixes voor de stat squish scaling voor legacy content.

A: Ja er zijn vele bugs momenteel waarmee ze bezig zijn. Zo is het niet de bedoeling dat dingen langzamer horen aan te voelen. Wat betreft de kracht in de tuning van de huidige content zou er weinig verschil moeten zijn met 3 weken geleden waarbij de wapens 75 levels hadden en alle traits unlocked.

Q: Er is veel gossip op reddit en fora over een level squish. ZIjn hier plannen voor?

A: Er is hier zeker over gediscuseerd. Het kan nieuwe spelers afschrikken als ze zien dat ze 120 levels moeten krijgen. De reden waarom hier niet voor gekozen is vanwege de complexiteit in de structuur van het spel . Een level squish zou teveel risico met zich meebrengen. Daarnaast is het level systeem ook psychologisch. Het zou vreemd voelen als een 110 speler opeens weer 70 zijn.

Q: Is er een nieuwe camera anchor die op het char neerkijkt? Of is dit een bug?

A: Er is zijn een aantal camera veranderingen voor kleine rassen zoals gnomes en goblins. Ze willen de camera punten gelijk trekken om te zorgen dat er geen problemen zijn in dungeons en raids. Er zijn nu momenten waarbij de camera voor kleine rassen opeens inzoomt terwijl dit voor de normale en grotere rassen niet zo is.

Q: Mogen we als hunters gedag zeggen tegen Hati?

A: We snappen de band tussen de hunters en Hati. Echter Hati is gebonden aan het artifact wapen dat verdwijnt. Maar….mogelijk hebben we nog niet alles gezien van Hati.

Q: Mogen in BFA de artifact fishing poles gebruiken?

A: De artifact fishing pole is niet gebruikt om de duisternis uit het zwaard van Sargeras te drainen! Het is dus nog steeds bruikbaar maar wel gebonden aan Legion fishing.

Q: Is het een bug dat artifact transmog op beide handen transmog forceert?

A: Het is op dit moment intented. Als je een artifact appearance kiest zal dit elke regel in transmog overschreiden zodat je wel de artifact appearence die je wilt kan behouden. Ze willen wel verbeteringen hebben in de customization

Q: Waarom zijn Feral en Guardian artifact skins gebonden aan transmog in plaats van een apart tab?

A: Dit heeft te maken met hoe de artifact weapons gebouwd zijn. Het zegt niet dat het misschien in de toekomst kan veranderden.

Q: Mogen we veranderingen in transmog opties verwachten?

A: Een 2-hander zal nooit op een 1-hander gemogged kunnen worden en vice versa. Dit heeft te maken met class identiteit maar ook met animatie van de wapens. De enige transmog opties waaraan ze wel willen werken zijn de Fist wapens

Q: Zullen we gameplay  altering/defining azerite traits krijgen? Het verlis van  legendaries, set bonusses en artifact weapon trais zijn nog niet echt vervangen

A: Hoewel het misschien in de pre-patch zo lijkt zal met de release van BFA het volledige azerite systeem uitgerold worden. Hierbij zullen spelers dus ook toegang krijgen tot de verschillende niveaus van azerite traits en gear. Het huidige niveau van sommige pieces ligt dicht bij dat van een legendary

Q: Wat zijn blizzards plannen rondom developing classes in BFA of in de toekomst. We hebben bijvoorbeeld geen nieuwe talents meer gekregen sinds level 100.

A: In de endgame zal er heel veel variatie mogelijkheden zijn met Azerite gear. Als ze een nieuwe talent tier toevoegen voelt dat meer om spelers iets nieuws te geven. Uiteindelijk moet ook gekeken worden naar de toekomst van World of Warcraft en niet enkel naar het heden.

Q: De mage tower challenges waren gaaf in legion. Kunnen we soortgelijk solo content in BFA verwachten?

A: Of het in BFA zal komen dat weten ze niet. Echter zijn ze zeer tevreden over hoe de Mage Tower als content zich ontwikkeld heeft. Het is een concept die ze zeker in de toekomst verder willen ontdekken.