Welkom bij de Nederlandse vertaling van het Q&A gesprek dat Wowhead had met Cayna van Method over de aankomende raid Uldir in Battle for Azeroth.

Q: Wanneer begint Mythic Raiden?

A:  12 september voor Europa en 11 september voor Noord- Amerika

Wat moet ik doen voordat Mythic raiding opent?

A: De hoeveelheid karakters hangt af van hoe hardcore je guild is wat betreft Mythic raiding. Method vereist 3-4 karakters met oog op world first. Casual Mythic raid teams verwachten doorgaan1 of 2 karakters.

De belangrijkste 2 punten in BFA voor Mythic raiding is het volgende:

 • Azerite farmen: Dit is voor het verhogen van je neck. De niveaus bepalen het itemlevel en daarmee ook de secondary stats en stamina wat de neck oplevert.  Daarnaast laat het ook toe dat men sneller toegang heeft tot alle traits van de 3 azerite armor pieces. Deze traits zullen goede DPS verhogers zijn en het unlocken van zoveel mogelijk traits is daarom optimaal. Er is echter nog geen officieel nummer bekend wat haalbaar is voor Mythic raiding opent.
 • Rep farm voor Champions of Azeroth : Het behalen van Normal/Honored/Revered?Exalted zal bij Magni Bronzebeard een quest unlocken wat 15 ilvles aan de neck zal geven. DIt houdt dus in dat men 45 levels krijgt als men revered behaalt. Dit is zowel een grote stat als stamina gain en is daarom zeker van belang. LET OP: deze 45 ilvls beinvloeden niet de azerite traits, enkel het itemlevel van de neck.  Ze zijn van mening op dit moment dat het niet haalbaar is om Exalted te behalen voor Mythic raiden begint. Revered rep is optimaal en makkelijk te behalen.

Q: Wat is de grootste kans voor gear en loot in raiding?

A: Nu masterloot verdwijnt betekent het dat voor top end guilds er minder warde is voor split heroic raids. In voorgaande expansions betekende dit dat de guilds 30 man raids liep en loot naar 3 tot 5 man toe sluisde. Dit is nu niet meer van toepassing, waardoor het zeer belangrijk is dat raiders hun alts up to date houden wat betreft azerite. Ook het gearen van karakters voor progressie is nu meer een gok.

 

Q: Wat weten we zover van Uldir?

A: Uldir is te vinden in Nazmir en heeft 8 bosses met G’huun als laatste boss in deze tier.

De eerste 2 bosses zijn vereist, daarna kan men kiezen uit 3 bosses. Na deze drie bosses moet men in volgorde naar Zul, Mythrax en G’huun.

Q: Tijdens legion zagen we dat Mythic raids slechts 17 uur koste om te clearen voor de Emerald Nightmare en enkele weken voor de andere raids. Wat zijn de verwachtingen voor Uldir ten opzichte van Legion?

A: Dit hang helemaal af van de tuning. Doorgaans zullen eerste tiers van expansies niet zo lang duren. Highmaul in Warlords of Draenor koste 2-3 dagen en de Emerald Nightmare in Legion slechts 17 uur.

Wij verwachten niet dat de eerste tier al te lang zal duren. Echter dit is de eerste tier zonder split heroic raiding, wat zeer waarschijnlijk impact zal hebben op guilds wat betreft gearing up.  Als de bosses getuned worden zoals in Dreanor en Legion en spelers gaan er vrij undergeared in dan kan de eerste raid tier nog wel eens uitdagend worden. Tijd zal het leren.

A: Hebben jullie interessante nieuwe boss mechanics en encounters gezien in Uldir Raid testing?

A: G’huun ziet er zeer interessant uit. Het mechanisme met het brengen van orbs naar een paneel is uitermate interessant en gevaarlijk tegelijk aangezien dit de main mechanic van de fight is. Blizzard moet hier uitermate voorzichtig mee zijn vanwege het risico dat hierin bepaalde classes extreem krachtig op zullen zijn. Het zou zonde zijn als het een class fiesta zou worden enkel gebasseerd op deze mechanic. Ook Zul ziet er interessant uit daar waar Vectic en Fetid vooral number checks zullen zijn.

 

Q: Hoe belangrijk wordt het lopen van Mythic+ als je een Mythic raider wilt worden?

A: Ook dit hangt af van Blizzard. M+ wordt gereleased tijdens het openen van Heroic raiding. Dit betekent dat het een andere manier van gear farmen is buiten raiding om. Tijdens Legion ecter werd de gear gecapped wat je van m+ kon krijgen op normal raid itemlevel totdat Mythic raiding opende. Als deze cap er ook is in BFA tot aan mythic raiding dan heeft het weinig impact enkel voor betere stats gear en trinkets farm.

De voornaamste mythic+ reden zal azerite farming zijn als Heroic raiding opent. Het boosten van keys zal zeer effectief zijn voor het verzamelen van azerite. Mogelijk zullen spelers die op de bank zitten (degene die niet op het rooster staan voor een boss) m+ doen om alvast te gearen en azerite te farmen. Zodra ze opgeroepen worden voor een boss zullen ze beter gegeared zijn en is hun wachttijd nuttig besteed. Dit zal waarschijnlijk zeer belangrijk zijn voor de hoge DPS check bosses of bosses die bepaalde composities vereisen.

Q: Top 5 Tips voor levelen in BFA

A:

 • Level in een groep: het is veel leuker en effectiever om in een groepje te levelen. Solo leveling is het slechtse wat er is.
 • Zorg voor de juiste gear: Leer en mail dragers kunnen bepaalde crafted legendaries dragen die meer mobiliteit oplevert. Sephuz’s Secret is ook een handige. Hoe hoger je huidige itemlevel zorgt ervoor dat je makkelijker adds one-shot. Zelfs 220 itemlvl zal in de eerste leveling zones al veel uitmaken. Je kan 210+ items krijgen uit de dark shore world quests halen.
 • Gebruik handige consumables: Denk aan Skystep Potions, Invis pots, Flasks, Food, Gunshoes, Goblin Glider Kits etc. Dit kan handig zijn voor zowel leveling als Mythic dungeons en Mythic+
 • Addons: er zijn handige addons zoals Azeroth Auto Pilot die laat zien waar je heen moet. Ook Autoturnin is erg handig voor dingen als auto sharing quests in een groep. DIt zorgt ervoor dat het levelen minder moeite kost en wat effectiever is.
 • 5% xp gem: Jewelcrafters kunnen een 5% XP gem (Insightful Rubellite) craften. Deze gem is uniek en men kan er slechts 1 dragen. Zorg voor een groep met mining en 1 JC. Iedereen kan de mining nodes minen en alle ore gaat naar de JC zodat deze xp gems kan maken!

Q: Top 5 tips om een plek te verdienen in Mythic raiding (met name Method)

A:

 • Wees serieus en dedicated over het spel
 • Lees tactics, ga NOOIT blind een gevecht in
 • Als je een “risky/moeilijke” class speelt, zorgt dat je een Meta alt beschikbaar hebt
 • Zorg dat je op tijd bent (wees niet die persoon die nooit op tijd komt)
 • Heb plezier. en dat is geen grapje. Het is en blijft een spel geniet er vooral van!