Gefeliciteerd je bent 120 geworden! Maar wat moet je nou eigenlijk allemaal doen om raid ready te worden? Welkom bij de Notice me Senpai~ Guide voor spelers die net 120 hebben bereikt of misschien nog aan het levelen zijn.

Inhoud:

Leveling tot 120

Voor spelers die nog geen 120 zijn geworden (of van plan zijn een alt te levelen) hebben wij de volgende tips:

 • Om sneller te levelen kan men de Insight Rubellite gebruiken. Deze gem kan men in een socket op bijvoorbeeld een legendary stoppen of een item dat men krijgt tijdens levelen. Het zal 5% extra experience geven.
 • Men kan Warmode gebruiken voor de 10% extra Artifact Power, War resources, Gold en Experience tijdens levelen. LET OP: zeker nu er meer spelers 120 bereiken is de kans groot dat men vijandige spelers tegenkomt. Ook voor pvp geldt scaling, dus een 115 kan een 120 speler verslaan. Weeg goed af of deze modus voor je rendabel genoeg is voor wat je wilt bereiken.
 • Wij raden aan voor Alliance om in Tiragarde Sound te beginnen met levelen. Hier zit namelijk een quest die de Rubellite gem geeft welke om te vormen is tot de Insight Rubellite door Jewelcrafters. Daarnaast is de area ontzettend langzaam als men hier op hoger level komt vanwege het hoge gehalte humanoids. De overgearing vanuit Legion zorgt hier voor dat men makkelijker kan levelen in dit gebied.
 • Level in een groep van 5. De quests zullen sneller klaar zijn omdat veel objectives geshared zijn. Daarnaast worden er meer en sneller mobs gekilled wat weer meer experience geeft.
 • Indien men in een guild groep leveled gebruik dan de Battle Standard of Coordination. Deze guild banner is te kopen in Stormwind of Oggrimar bij de guild vendor. Men kan het plaatsen hiervan roteren zodat men zo veel mogelijk de 15% extra experience krijgt van mobs die verslagen worden. Zorg wel dat men zich binnen 100 yards van de banner bevindt.
 • Kom je een bonus area tegen of unlock je die, sla deze vooral niet over. De bonus areas geven ook aardig wat experience!
 • Men kan speed versnellings potions gebruiken als Skystep Potion, Lightfoot PotionOf Goblin Glider Kits om snel bij quest areas te komen. Jewelcrafters kunnen de Straddling Viridium gem maken wat 3% meer movement speed oplevert.
 • Spelers met gathering professions als Mining, Herbalism, Skining krijgen per mining node en of plantje ook experience. Dus sla dat ene plantje of mining node zeker niet over! Vraag aan een enchanter om de Kul Tiran/ zandalari Herbalism, Kul Tiran/ Zandalari Mining, Kul Tiran/ Zandalari Skinning enchants om sneller te kunnen gatheren.
 • Kom je een Archeology site tegen, neem dan zeker de tijd om deze te voltooien. Archeology levert behoorlijk wat experience op. Vraag een enchanter om de Kul Tiran/ Zandalari Surveying om sneller te kunnen surveyen.
 • Doe tijdens het levelen de War campaign quests. Dit zorgt ervoor dan men minder hoeft te wachten als men 120 haalt. Door middel van de war campaign unlocked men uiteindelijk ook de World Quests

120… en nu?

Allereerst gefeliciteerd met het behalen van level 120. Nu men 120 is kan men gaan kijken naar de volgende content om zich voor te bereiden voor raiding, m+ en andere end content.

 • Doe de War campaign om World Quests te unlocken
 • Upgrade je War Campaign area. Dit lijkt op de class hall upgrades.
 • World Quests zijn zijn een goede bron van Azerite Power, Reputation, Gear, en Goud. Zorgd dat deze zo snel mogelijk unlocked zijn als men 120 is. Om deze te unlocken dient men friendly te zijn met de 3 quest area factions en op een bepaald punt te zijn in de War campaign. Dit punt kan al bereikt worden tijdens levelen.
 • Spelers kunnen via scribes de Contracts verkrijgen waarmee men bonus reputation unlocked voor bepaalde factions. Indien men een contract gebruik raden wij aan om te kiezen voor de Champions of Azeroth faction omdat deze ervoor zorgen dat men extra itemlevels op het Heart of Azeroth krijgt.
 • Doe zoveel mogelijk de The 7th Legion (Alliance), The Honorbound (Horde) en Champions of Azeroth World Quests. De 7th Legion reputatie is nodig om verder te gaan in de War Campaign. De Champions of Azeroth is nodig om per reputatie level 15 itemlevels op je Heart of Azeroth te krijgen. LET OP: het itemlevel van je Heart of Azeroth levert geen azerite rank op! Wel zorgt elk itemlevel voor extra stats, dus dat wil je niet mislopen.
 • Doe de dungeons op Heroic en Mythic. Wij raden aan om direct Mythic of Heroic te gaan lopen met een 5 man party zodat men zich sneller kan voorbereiden op mythic+ keystones en niet per se aan de itemlevel requirement van de dungeon finder hoeft te voldoen. Als men undergeared een mythic dungeon in gaat zullen spelers echt moeten opletten op wat de trash doet en wat een boss doet. Daarnaast ziet men de fight zoals deze ontworpen is met alle mechanics inclusief soft enrages. Voor onze Dungeon Guides verwijzen we je graag door naar de volgende pagina: Notice me Senpai~ Battle for Azeroth Dungeon Guides.
 • Heb je moeite om gear te krijgen voor de Dungeon que finder? Koop gear bij quartermasters van jou faction, doe de World Quests die gear opleveren en loop normal dungeons. Indien men genoeg goud heeft kan men ook BoE items kopen op het Auction House.
 • Zorg dat men regelmatig kijkt of er interessante missies beschikbaar zijn en deze op tijd aanzet. Missies zijn namelijk een goede bron voor reputation en azerite.
 • Doe de Island Expeditions voor de weekelijkse 2,5k Azerite bonus. Als men 40k azerite heeft opgehaald in de Island Expeditions krijgt men een bonus van 2,5 azerite + 7th Legion, Honorbound reputation. Wij raden aan om een guild groep hiervoor te maken voor communicatie. Alle consumables en buffs die men in dungeons en raids kan gebruiken mogen gebruikt worden in de Island Expeditions. Daarnaast kunnen er toys, pets en mounts droppen in de Island Expeditions!
 • Battle for Azeroth Pathfinder part 1: Net als voorgaande expansie zit de Pathfinder achievement in Battle for Azeroth. Deze zal nodig zijn om uiteindelijk flying te unlocken. Om deze te behalen dient men de volgende achievements te behalen:
  • Battle for Azeroth Explorer:
   • Explore Tiragarde Sound
   • Explore Drustvar
   • Explore Stormsong Valley
   • Explore Zuldazar
   • Explore Nazmir
   • Explore Vol’dun
  • Azerothian Diplomat:
   • Proudmoore Admiralty/ Zandalari Empire 
   • Order of Embers/ Talanji’s Expedition
   • Storm’s Wake/ Voldunai
   • 7th Legion/ The Honorbound
   • Champions of Azeroth
   • Tortollan Seekers
  • Wide World of Quests: doe 100 World Quests op Kul Tiras en of Zandalar
  • Kul Tourist/ Zandalar Forever:  rond de main quest storylines in de 3 leveling zones per faction af.
  • Ready to War: rond de war campaign quest line af.
 • Doe de Attunement voor de Siege of BoralusKing’s Rest. 
  • Alliance: behaal de Kul Tourist en de Pride of Kul Tiras achievement om Siege of Boralus te halen. King’s Rest wordt geunlocked door de Blood in the Water (7.5k/12k honored) stage in de War campaign
  • Horde: Behaal Zandalar Forever! om King’s Rest te halen. Siege of Boralus wordt geunlocked door At the Bottom of the Sea 7.5k/ 12k)in de War Campaign.