Donderdag 23 Augustus was er weer een live World of Warcraft: Battle for Azeroth Developer Q&A waarbij Game Director Ion Hazzikostas prangende vragen van spelers beantwoordt. Hier een overzicht van de vragen en de antwoorden.

Er zijn veel vragen geweest over class changes en fixes. Ze zijn nog niet klaar ermee dus als je class nog niet aan de beurt is geweest komt die binnenkort. Met sommige classes wachten ze op m+ en mythic raiding voor meer data alvorens dingen aan te passen. Feral Druids horen niet bijvoorbeeld niet de AoE kings te zijn, maar ze mogen ook niet te ver achter liggen ten opzichte van andere specs. Waarschijnlijk hebben ze de 2e week of einde eerste week van september de balans in de specs gevonden.

 

Q:Zijn er plannen om de PvE mobs scaling terug te dringen?

A: Dit systeem is in Legion uitgerold. De mobs scalen qua damage niet mee enkel in health. De reden hiervoor is omdat ze dit zo hebben ontworpen. De rewards scalen met de spelers mee echter op een tragere manier. Een andere reden waarom ze niet qua health worden terug gescaled is omdat het te vaak voorkwam dat spelers mobs voor elkaar wegsnaaide.

 

Q: Wat is de gedachte over het levelen. Ik voel me zwakker tijdens levelen. 

A: Het is een ding waar ze zelf ook zeker nog niet helemaal over uit zijn. In feite is een expansie een reset. Voorheen scalede de wereld niet mee als je max level bereikte, waardoor de rest van de wereld niet meer relevant is. Daarom scaled te  wereld nu mee. Ze zijn er van bewust echter als je gaat gearen zal het verschil weer merkbaar zijn.

 

Q: level scaling heeft zo zijn consequensies zoals een 110 die een 120 in world PvP owned of dat ze sterker zijn dan een max level char. Wat zijn jullie gedachten hierover.

A: Item level zou uit moeten maken, echter het idee erachter is dat ook lager level characters een kans maken. Ze hebben de 110’s een beetje te OP gemaakt en er is een recente hotfix uitgegaan om dit te fixen.

 

Q: Wat is de design filosofie achter het item level increase zo snel vanaf de start van de expansie. Krijgen we een squish elke expansie?

A: Waarschijnlijk niet elke expansie, maar misschien om de expansie. Hiervoor is de scaling bedacht. Het is bewezen dat dit nodig zal zijn als we verder progressen omdat anders de items niet rewarding meer zijn ten opzichte van de content die men doet. De sweet spot is 10-15 item levels per difficulty.

 

Q: Is het goed dat het verwijderen van auto accept en searching for group addons zijn weggehaald?

A: Er zit waarde in een knop. Het probleem ermee is dat ze een gigantisch gat tussen spelers maken die het wel gebruiken en die het niet gebruiken. Als je World Quest addons gebruikt ren je in feite tegen de wereld. World Quests horen niet 90% travel time te zijn en 10% quest time.

 

Q: Zijn er plannen om de Auction House en Guild Bank features te fixen op High pop realms? Het gebruik hiervan is soms niet mogelijk.

A: De technologie erachter is verbeterd over de jaren als er meer mensen gebruik van maken omdat de realm populatie toeneemt. Echter het AH systeem loopt nog achter. Ze zijn ermee bezig om dit te optimaliseren. Ze zijn aan het kijken aan deposit veranderingen zoals 300 stacks van trade goods. Dit is echter nog in ontwikkeling en zal mogelijk eerst op de PTR worden uitgerold.

 

Q: Krijgen guilds hun guild permissies terug zoals het was pre-communitie?

A: Guilds zijn de backbone van de community van WoW. Er zijn al wat veranderingen geweest, zoals spelers die hun eigen notes kunnen aanpassen en guild leaders die ranks kunnen aanpassen. De reden voor de veranderingen is dat het nieuwe systeem door de battle.net backbone moest. Dit betekende dat de hele guild interface opnieuw opgebouwd moest worden.

 

Q: Zijn er plannen om de communities feature beschikbaar te maken voor grotere communities?

A: Moderation tools zullen zeker bekeken worden voor aankomende patches. Permanente bans voor publieke communities komen binnenkokrt. Daarnaast zijn de basis functionaliteiten uitgerold en het team kijkt nu eerst aan hoe het zich ontwikkeld.

 

Q: Island Expeditions voelen een beetje unrewarding aan. Worden de rewards nog verbeterd?

A: Dat was een bug en dat is recentelijk gehotfixed. De weekly quest is er voor bedoelt om dit te behalen momenteel. Momenteel zijn island rewards de meest rewarding bron van azerite power als men de weekly quest doet, namelijk 2,5k. Echter hun doel is als men een Azerite gearstuk krijgt dat de buitenste tier direct beschikbaar is.

 

Q: Komen er veranderingen in het feit dat Azerite gear niet getrade kan worden?

A: Dit is een fout geweest en we gaan het veranderen. Waarschijnlijk met de wekelijkse reset zal dit uitgerolled gaan worden.

 

Q: Kan men het catch-up systeem van Azerite power nog een keer uitleggen?

A: Naarmate de tijd verstrijkt en de Heart of Azeroth beter getuned wordt met de kracht van de wereld, kost het minder Azerite om naar het volgende level te upgraden. Zeg dat het normaal gesproken 7k kost voor een volgend level dan kan het zomaar worden dat het 5k zal kosten

 

Q: Zijn er plannen om de War Mode rewards te verhogen als men max level is?

A: De bonus voor War Mode is een moelijke balans. Het is een wortel voor de neus van degene die misschien World PvP willen doen, maar het moet niet gaan voelen alsof het verplicht is om met War Mode te spelen

 

Q: Hoe zit het nou met War Mode op RP realms. Zijn we gephased met andere servers?

A: Nee het is enkel jou server. Ze zijn wel aan het overwegen voor RP sharding met andere RP realms mocht er ongelijke balans komen in de spelers die War Mode hebben.

 

Q: Wat is de beweegreden geweest voor gefixeerde rewards in plaats van het kopen van items bij een vendor wat betreft gearing voor PvP?

A: In het verleden voelde het ook al aan als gefixeerde rewards vanwege rating requirements en andere systemen. Er waren ook fouten die gemaakt werden met vendors. Het BFA systeem zou dit moeten voorkomen.

 

Q: Zijn er plannen om targeting van specifieke hoge ilvl Azerite pieces toe te staan?

A: Er is weinig controle over de Weekly Mythic+ chest aangezien het uit een loot tabel grijpt van alle dungeons. Er is niet echt een goed systeem om dit te veranderen en er is al veel meer controlle over.

 

Q: Sommige dungeons (zoals de Motherlode) hebben meer trash mobs. Zijn er plannen om dit te veranderen?

A: Nee, momenteel niet. Ze kijken naar hoe snel het duurt om een dungeon te clearen ten op zichte van Legion en hier zijn geen merkbare verschillen in. Zodra spelers de dungeons leren zal ook de snelheid verhoogt worden.

 

Q: Hoe zijn jullie van plan om World Quests relevant te houden als de reputaties gecapped worden?

A: Ze zijn een goede bron van Azerite Power en War resources. Het is echt wel ok als high end raider/ Mythic + speler om minder reden te hebben om WQ’s te doen.

 

Q: Komt er nog een update voor Worgen en Goblin models?

A: Ze zijn hier mee bezig en kijken er naar uit wanneer ze het kunnen delen.

 

Q: De Horde krijgt geen Honorbound reputatie voor Wanted Quests maar de Alliance wel. Is dit zo bedoelt?

A: De details worden nog bekeken maar het is ontworpen dat voor zowel Alliance als Horde geldt dat sommige Wanted Quests wel reputatie opleveren en sommige niet. Als er een duidelijke afwijking hierin is zal dit zeker verandert worden.