Welkom bij de Notice me Senpai~ guide over Azerite. In Battle for Azeroth zullen artifact weapons en legendaries niet meer terugkeren. In ruil daarvoor krijgen we te maken met the Heart of Azeroth en Azerite. In deze guide zullen we uitleggen wat The Heart of Azeroth precies is en wat je er mee kan doen.

 

Inhoud:

Introductie in het Azerite Systeem

In essentie is The Heart of Azeroth een vervanging van het huidige Artifact wapen. Het item beinvloed verschillende gear pieces die op hun beurt verschillende extra abilities/ traits zullen bieden. Daar waar het Artifact wapen van Legion slechts 1 item beïnvloed, namelijk het wapen zelf, zal The Heart of Azeroth dus diverse items beïnvloeden. Hierdoor kan men dus verschillende gear sets gaan samenstellen welke geschikt zijn voor verschillende type content en encounters. De Azerite gear, zoals deze gear pieces worden genoemd, zullen niet tradeable zijn omdat het per spec en class unieke abilities/ traits geeft. Meer over deze abilities en traits vind je in de class specifieke Azerite guides.

The Heart of Azeroth

Notice me Senpai guide Everything Azerite Heart of Azeroth The Heart of Azeroth is het nieuwe neck piece artifact in World of Warcraft. Net zoals het artifact wapen van Legion krijg je Azerite als reward voor dungeons, raids, war fronts en island expedities om het item te upgraden. Deze nieuwe vorm van Artifact power zal automatisch toegevoegd worden aan je neck piece. Dit houdt dus in dat er geen ruimte in je bags wordt ingenomen door Azerite items of dat men ze in een verkeerde spec investeert!

Net zoals een Artifact wapen zal the Heart of Azeroth een level krijgen als een bepaald aantal Azerite power is verkregen. Hiermee verhoogd ook het itemlevel van de neck piece. Het verkrijgen van levels van the Hearth of Azeroth levert ook nieuwe traits en abilitie Tiers op in de Azerite gear pieces die door the Heart of Azeroth worden beïnvloed. Hoe hoger het itemlevel van de Azerite armor is hoe hoger the Heart of Azeroth moet zijn.

Azerite Level Item level
1 280
5 288
10 298
15 308
20 318

Om The heart of Azeroth te krijgen zal men de quest ! The Heart of Azeroth moeten afronden. Deze quest zal na het scenario van de Battle for Lordaeron beschikbaar zijn. Met elke reputatie level van de Champions of Azeroth kan men bij Magni Bronzebeard in Silithus een 15 itemlevel upgrade halen. LET OP: het itemlevel staat los van het Azerite level.

 

Wat is eigenlijk Azerite?

Het moment dat Sargeras aan het einde van de Legion storyline zijn zwaard diep in Azeroth boorde, zorgde ervoor dat de wereld is gaan bloeden. Azerite is de gestolde vorm van het bloed van Azeroth. Het is extreem krachtig en bied veel mogelijkheden, dit is de grote reden dat zowel Horde als Alliance voor controle over dit materiaal vechten. De winnaar zal immers veel macht krijgen.  Door middel van het verzamelen van Azerite zal the Hearth of Azeroth steeds krachtiger worden.

De grootste inkomstenbron van Azerite zijn de island expeditions. In deze 3v3 scenario’s zal men de tegenovergestelde factie bevechten. Gedurende een island expeditie dienen beide factions een x aantal Azerite te verzamelen. De factie die als eerste dit doel bereikt zal de winnaar zijn en de bijbehorende beloningen ontvangen.

Men kan island expeditions doen op het moment dat de war campaign op max level zit. Deze war campaign is te vergelijken met de class quest line en zal voornamelijk follower missies bevatten. Er zijn twee type island expeditions: PvE en PvP. Met PvE kan men kiezen tussen normal, heroic en mythic wat een beetje lijkt op het oude Mists of Pandaria scenario systeem. Met PvP kan men kiezen om direct tegen spelers van de andere factie te strijden, wat een nieuwe dimensie aan de island expeditions zal geven.

Azerite Armor

Azerite gear pieces die beïnvloed worden door the Hearth of Azeroth zullen de Head piece, Shoulder piece en Chest piece zijn. Standaard zal het spel diverse Azerite gear pieces in deze slots aanbieden. Echter rare of epic quality items zullen verbeterde versies krijgen van de traits die the Heart of Azeroth zal bieden. Elk item, ongeacht het itemlevel, zal dezelfde azerite traits bieden.

 

De kwaliteit zal enkel een upgraded versie bieden van deze traits. Azerite gear pieces kunnen in 3 of 4 tiers verschijnen. De hoeveelheid is afhankelijk van de content waarop deze pieces verkregen zijn. Net zoals normale class talent tiers kan men slechts 1 keuze per tier maken. De keuze in abilities per tier zal afhangen van de content die men wilt doen, alsmede de speelstijl die men wilt hanteren.

Als een trait eenmaal geleerd is kan deze enkel in de Azerite Reforger verandert worden. Dit werkt in feite net als een rested area voor class talents. Maar het reforgen van een item kost goud, welke per keer dat men hetzelfde item reforged zal toenemen. Het start tarief zal 5 goud zijn.

Azerite gear pieces kunnen niet titanforgen. Echter hoe hoger de content waarop de gear piece is verkregen des te beter de traits zullen zijn. Daarnaast zullen deze gear pieces geen secondaire stats bevatten. De keuze voor een specifiek item zal dus afhangen van de traits die het item bied. Wij raden dan ook aan om items van hetzelfde itemlevel niet gelijk te verkopen maar te bewaren zodat men verschillende gear sets voor verschillende content kan maken. Epic Azerite gear pieces zullen enkel droppen in raids, mythic dungeons, weekly mythic keystone chest.

Azerite Traits

Elk Azerite gear piece met dezelfde naam, en dus hetzelfde item, heeft dezelfde trait ongeacht item level of kwaliteit. Verschillende Azerite gear pieces zullen ook andere keuzes bieden. Voorbeeld hiervan is de Death Knight Helm of Abyssal Malevolence. Dit head item zal ongeacht item level of kwaliteit altijd dezelfde opties bieden. Een andere Azerite head piece zal mogelijk andere opties geven.

Afhankelijk van de content waarin het item is verkregen zullen er 3 of 4 verschillende tiers beschikbaar zijn op de gear piece. Elke tier vereist een bepaald niveau van the Heart of Azeroth. De standaard leveling items zullen 3 tier levels hebben, daar waar mythic dungeon en raid items 4 tiers hebben.

De eerste initiele Tier (standaard tier 3) zal altijd een class specialisatie (spec) en of zone specifieke optie bieden. Er zal overlap zijn tussen verschillende specs, wat inhoudt dat sommige Azerite gear pieces dezelfde opties geven voor verschillende specs van een class. Er zullen ook veel traits zijn die slechts voor 1 spec beschikbaar zijn. De 2e tier zal een vrij algemene optie bieden en is class gebonden, deze tier wordt enkel gevonden op epic gear: 340+. De eerste tier (in feite de derde tier die men unlocked) zal over het algemeen een utility of defensieve optie geven. Tier 0, het midden van de gear piece, zal standaard een 5 itemlevel increase geven van het item.


Bron: azerite.info