Welkom bij de Notice me Senpai~ Dungeon guide voor Atal’Dazar. In deze guide zullen we dieper in gaan op de dungeon instance in Zuldazar. Wat betreft Mythic+ verwachten wij dat men op de hoogte is van de terminologie. Indien dit niet het geval is verwijzen wij graag door naar de Algemene Mythic+ guide op dit blog.

Inhoud:

 

Lore

Boven op de berg Mugamba staat de Tempel of Atal’Dazar. Dit is voor millennia de laatste rust plaats voor de Zandalari koningen. Met elke heerser werden de constructies uitgebreid om diens rijkdom te bewaren. Nu zijn deze hallen corrupt geraakt door Prophet Zul en zijn luitenant Yazma in hun zoektocht om de krachten van deze koningen voor hun duistere plannen te gebruiken.

Bosses

Priestess Alun’za

Notice me Senpai~dungeon guide Atal Dazar: Priestess Alun'za

Ze is een van de meest fanatieke verdedigers van Atal’dazar’s gouden sanctuarium. Ze heeft ervoor gekozen om kost wat het kost de tempel van alle corruptie te ontdoen.

 • Tanks zullen actieve mitigation moeten gebruiken om de schade van Gilded Claws te verlagen. Hierbij doet ze namelijk voor 12 seconden lang 150% meer physical damage.
 • Men moet ten alle tijden de Spirits of Gold focussen. Deze add zuigt de bloedplassen op. de Spirits of Gold kunnen gestunned, gecc’ed en geslowed worden.
 • Als de boss Transfusion cast moeten alle spelers in een bloedplas gaan staan. Dit zorgt voor de debuff Tainted Blood. Alle spelers die Tainted Blood hebben zullen de boss tijdens Transfusion met elke tick damage doen. Als spelers geen Tainted Blood debuff hebben zal de boss voor elke speler zonder de debuff bij elke tick van Transfusion health terug krijgen.
 • HEROIC/MYTHIC:   Ontwijk de gouden bollen die over het speelveld heen bewegen. Spelers die deze bollen raken krijgen de debuff Corrupted Gold . Deze debuff zorgt voor een 10 seconden lange DoT en spelers met de debuff zullen 30% minder damage doen gedurende de debuff.
 • Healers zullen speciaal op moeten letten voor targets van de Molten Gold ability. Dit is een 30 seconden durende DoT die niet gedispelled kan worden.

Vol’kaal

Notice me Senpai~dungeon guide Atal Dazar: Vo'kaal

Vol’kaal was ooit de bodyguard van Yazma. Toen hij te vroeg stierf heeft Yazma haar nieuwe krachten aangewend om hem zijn lichaam te reanimeren, zodat hij haar voor eeuwig kan beschermen.

 • DPS dient allemaal een totem uit te kiezen. De totems dienen tegelijk verslagen te worden om Vol’kaal fase 2 in te krijgen. Indien de totems niet verslagen zijn zal Vol’kaal immuun zijn voor damage.
 • Iedereen moet de sprong van Vol’kaal tijdens Toxic Leap ontwijken. Dit doet hoge damage aan spelers die geraakt worden.
 • Iedereen moet zo min mogelijk in Toxic Pools staan in fase 2 om onnodige schade te voorkomen. Coordineer het bewegen van de tank en dps omdat de Toxic Pools blijven liggen. Dit is in feite een soft enrage mechanic.
 • Interrupt de cast van Noxious Stench. Deze ability zorgt voor een korte DoT die een disease effect zal opleveren in de vorm van de DoT Lingering Nausea. Dit is een effect dat stacked.

Rezan

Notice me Senpai~Dungeon guide Atal Dazar: Rezan

Ooit was Rezan  een Loa voor de Zuldazar Koningen. Echter tijdens een ritueel is zijn ziel van zijn lichaam gescheiden. Alles wat er achter is gebleven is een verbolgen omhulsel dat alles en iedereen die zijn jachtgrond betreed verzwelgt.

 • Spelers die de Ancient Dry Bones (aangegeven met paarse wolkjes) met de raptor skeletten raken spawnen Reanimated Raptors die de spelers zullen aanvallen. Het is daarom van groot belang dat men zo min mogelijk over deze Ancient Dry Bones heen loopt. Op HEROIC/MYTHIC niveau zal ook Rezan deze Reanimated Raptors triggeren als deze over een Ancient Dry Bones loopt.
 • Indien men target is van Pursuit dient men de boss te kiten en ondertussen de Pile of Bones te ontwijken om geen extra adds te spawnen.
 • Spelers die niet wegrennen van de boss tijdens Pursuit worden opgegeten met Devour. Dit is zeer dodelijk en doet hoge damage aan de spelers die getarget zijn.
 • Tijdens de Terrifying Visage is het van uitermate groot belang dat men achter een pillar schuilt. Indien men dit niet doet zal men voor 6 seconden lang gefeared worden. De kans is dan heel groot dat spelers over Ancient Dry Bones lopen en daarmee extra adds spawnen.

Yazma

Notice me Senpai~dungeon guide Atal Dazar: Yazma

Nadat Yazma de kracht van Shadra, de spinnen Loa, heeft geabsorbeerd, heeft ze de opdracht gekregen om de tempel van Atal’dazar voor haar meester de Prophet Zul te beschermen.

 • Zorg dat men de spinnen die gesummoned worden met de Echoes of Shadra niet aangeraakt. Als dit wel gebeurt ontploffen deze spinnen en laten ze een AoE gebied achter.
 • Als het schild om de spinnen groot is zullen ze spelers achtervolgen. Is het schild klein dan lopen ze random rond en kan men ze eventueel zonder al te veel schade te krijgen aanraken om te laten ontploffen. Let op dit laat een paarse puddle achter die in de loop van de tijd verdwijnt.
 • DPS en Healer dienen in één te gaan staan als ze target zijn van Soulrend. Als deze debuff is afgelopen worden er adds gespawned de Soulspawns. Yazma  zal een hoge AoE burst doen gedurende 21 seconen als de Soulspawns haar bereiken. Deze ability heet Soulfeast. 
 • Spelers worden gelinkt aan hun Soulspawn en zullen een deel van de schade krijgen die de Soulspawn krijgt. Healers dienen hiervoor voorbereid te zijn.
 • Tanks zullen active mitigation moeten gebruiken bij de Skewer ability waarmee de boss hoge physical damage doet aan de tank.

Mythic+ keystone

In Atal’Dazar kan men verschillende bosses kiezen om mee te starten. Men kan bij Rezan beginnen of bij Priestess Alun’za of Vol’kaal

Affixes

Trash