Welkom bij de Notice me Senpai~ Dungeon guide voor Shrine of the Storm. In deze guide zullen we dieper in gaan op de dungeon instance in Stormsong Valley. Wat betreft Mythic+ verwachten wij dat men op de hoogte is van de terminologie. Indien dit niet het geval is verwijzen wij graag door naar de Algemene Mythic+ guide op dit blog.

Inhoud:

 

Lore

Shrine of the Storm is de basis van Huize Stormsong en de Tidesages. Ze zorgen ervoor dat de vloot van de Kul’Tiran geen gelijke kent in oorlog. Echter een duistere kracht heeft zich diep in deze heilige grond gevestigd.

Bosses

Aqu’sirr

Notice me Senpai Dungeon Guide : Shrine of Storms Aqusirr

De dieptes van de oceanen hebben veel geheimen die over tijd verloren zijn gegaan. Lord Stormsong is een meester in deze geheimen. Als indringers de Shrine of the Storm betreden zal hij één van de mythische wezens summonenen om de Shrine te beschermen.

 • Surging Rush en Undertow kunnen je omgooien of van het platform af duwen.
 • Met Surging Rush zal de boss in een rechte lijn voor zich uit onder water bewegen en alle spelers een knockback geven die geraakt worden.
 • Met Undertow zal de boss een speler van zich af duwen zoals ook in de Manneroth encounter in Hellfire Citadel gebeurt.
 • Spelers dienen te focussen op de Grasp of the Depths welke spelers vast zullen houden.
 • Versla zo snel mogelijk de kleine elementals die gespawned worden tijdens Erupting Waters. Deze elementals gebruiken dezelfde abilities als de boss, met uitzondering van Undertow.
 • Healers zullen de ability Choking Brine moeten dispellen, voordat deze de groep overweldigen. LET OP: spelers die gedispelled worden laten een blauwe AoE cirkel achter. Spelers die hierdoor geraakt worden krijgen de Choking Brine DoT.
 • Indien er geen speler in melee range/combat is zal de boss de ability Sea Blast uitvoeren. Hierbij doet hij hoge AoE damage aan de groep

Tidesage Council

Notice me Senpai Dungeon Guide : Shrine of Storms Tidesage Council

Broeder Ironhull en Galecaller Faye gebruiken hun krachten om de schepen van Kul’Tiran een veilige reis te laten maken. Er is tot nu toe geen andere kracht die dit heeft kunnen evenaren. Ze zullen samen aanvallen waarbij Ironhull voornamelijk melee attacks zal uitvoeren en Faye wind aanvallen.

 • Zorg tijdens de fight dat men gebruik maakt van de damage reduction van de Reinforcing Ward en de haste buff van Swiftness Ward
 • Brother Ironhull zal periodiek de Reinforcing Ward op Galecaller Faye gebruiken. Gebruik deze reinforcing ward om stacks te droppen die door Galecaller Faye worden verhoog met elke cast van Slicing Blast. Slicing Blast dient zoveel mogelijk geinterrupt worden, helemaal als ze in de Swiftness Ward staat.
 • Brother Ironhull zal hoge damage doen op de tank met Hindering Cleave. Zowel tank als Healer moeten hierop voorbereid zijn
 • Galecaller Faye zal de Switfness Ward altijd op Brother Ironhull casten. Wij raden aan om Brother Ironhull weg te tanken voordat deze ability plaatsvind zodat Galecaller Faye er niet in komt te staan. Indien zij erin staat zal de snelheid van Slicing Blast casts toenemen en de groep overrompelt worden door stacks.
 • LET OP HEROIC/MYTHIC: Tanks dienen Brother Ironhull te kiten tijdens Blessing of Ironside. Hiermee doet hij 100% meer damage. Brother Ironhull zal deze ability casten als deze 100% mana heeft. Zijn movement speed wordt gereduceerd. mochten tanks hier moeite mee hebben raden wij de Skystep Potion of Lightfoot Potions aan.
 • LET OP HEROIC/MYTHIC: Spelers dienen Galecaller Faye niet te interrupten als ze de Blessing of Tempest heeft. Spelers die dit wel doen krijgen te maken met Blowback, wat zorgt voor een knockback en hoge damage. Galecaller Faye zal deze ability casten als deze 100% mana heeft.

 

Lord Stormsong

Notice me Senpai Dungeon Guide : Shrine of Storms Lord Stormsong

Hij is het hoofd van huize Stormsong. Lord Stormsong is tevens de leider van de tidemages in de weg van de blessing van de oceaan. Echter niet alles is zoals het eruit ziet. Hij heeft nu de kracht van de Void en zal dit dan ook gebruiken tijdens het gevecht.

 • Ontwijk ten alle tijden Waken the Void en de adds die deze spawnen.
 • Spelers die target zijn van de Ancient Mindbender moeten damage krijgen om hiervan af te komen. LET OP: damage spelers niet direct, deze spelers kunnen namelijk de Waken the Void orbs opruimen zonder adds/stuns te veroorzaken.
 • Zorgt dat de ability Void Bolt zo vaak mogelijk wordt geinterrupt.
 • Healers dienen spelers met Mind Rend zo snel mogelijk te dispellen. deze DoT doet gemiddelde tot hoge damage.

Vol’zith the Whisperer

Notice me Senpai Dungeon Guide : Shrine of Storms vol'zith the whisperer

Hij is door Queen Azshara naar de tidemages gestuurd om hen te corrumperen. Echter Vol’zith the Whisperer belooft macht aan iedereen die luistert. Echter is het niet macht maar verdoemenis die Vol’zith the Whisperer levert.

 • Op 100% energy zal Vol’zith the Whisperer beginnen met het verdrinken van spelers met Grasp of the Sunken City.
 • Tanks en Healers dienen de Sunken Denizens te verslaan om terug te keren naar de oppervlakte. LET OP: deze adds doen hoge damage vanwege de Leviathan’s Wake buff. De add is echter heel langzaam en er zal verder weinig damage komen. De tank kan dus de Sunken Denizen kiten en de healer kan dps doen. LET OP: ontwijk de tentacle slams.
 • DPS dienen Forgotten denizens te verslaan om terug te keren naar de oppervlakte. LET OP: zorg voor een intterupt rotatie en zorg dat men de tentacle slams ontwijkt. Indien de cast van Consume Essence niet geinterrupt wordt zal dit de Forgotten Denizens volledig healen.
 • Spelers zullen de buff Whispers of Power krijgen. Echter ondanks de 20% damage en healing increase kunnen spelers niet boven 90% gehealed worden. Dit effect versterkt over tijd.
 • Spelers die in aanraking komen met de Yawning Gate ability krijgen een silence en gemiddelde damage
 • Manifestations of the Deep dienen niet de boss de bereiken omdat deze anders sneller energy krijgt en men sneller Grasp of the Sunken City in gaat.
 • Pas tevens op voor de Tentacle Slams gedurende de fight, zowel aan de oppervlakte als tijdens de Grasp of the Sunken City
 • Wij raden aan de boss in p1 langs de rand van de area te tanken omdat de Yawning Gate een zeer groot AoE gebied achterlaat. Als de adds in p3 komen wilt men de boss het liefst in het midden kunnen tanken.

Mythic+ keystone

 

Affixes

Trash