Welkom bij de Notice me Senpai~ Dungeon guide voor Siege of Boralus. In deze guide zullen we dieper in gaan op de dungeon instance in Boralus. Wat betreft Mythic+ verwachten wij dat men op de hoogte is van de terminologie. Indien dit niet het geval is verwijzen wij graag door naar de Algemene Mythic+ guide op dit blog.

Disclaimer: Deze guide is nog aan verandering onderhevig. We hebben gemerkt dat er nog aan deze dungeon gesleuteld word.

Inhoud:

 

Lore

Lady Ashvane laat de kracht van haar vloot los op de hoofdstad van Kul Tiras. Terwijl Boralus brandt moet een groep helden de stad betreden om een einde te maken aan de plannen van Lady Ashvane….of om azerite te stelen.

Als alliance speler dient men de achievement Kul Tourist en Pride of Kul Tiras te hebben behaald op één character om toegang te krijgen tot deze Mythic only dungeon. Voor de Horde dient men 7.5k/ 12k reputatie van Honored naar Revered te hebben behaald en de warcampaign tot dat punt gedaan te hebben. De toegang tot de dungeon is voor de horde gelegen in hun Tiragardesound Outpost, er is dus geen reden om de stad te betreden.

Bosses

De bosses in deze dungeon zijn vrij eenvoudig in mechanics en doen eigenlijk weinig ten opzichte van bosses in andere Battle for Azeroth dungeons. Echter deze eenvoudige mechanics zijn alles vernietigend indien men er niet juist mee omgaat. Zeker op hogere m+ keystones zullen de mechanics in moeilijkheidsgraad toenemen. Ons advies zorg dat men nu de uitvoering goed leert dan heeft men daar later profijt van.

Chopper Redhook

Notice me senpai dungeon guide siege of boralus captain redhook

Deze boss is exclusief voor Alliance spelers. Ondersteund door de Irontide mag deze bruut door de straten van Boralus huishouden. Zijn wreedheid is geducht in Kul Tiras.

In deze fight zal de tank enkel de adds kunnen aggroën. De boss zal continue een speler achtervolgen. Deze speler zal de boss over bommen heen moeten kiten zodat deze gestunned en aangevallen kan worden.

 • Tanks dienen de Irontide Cleaver en de Irontide Powdershot adds op te pakken.
  • Irontide Cleaves zullen de ability Heavy Slash uitvoeren op de tank. Deze doet hoge damage en levert een stun op. Deze ability kan en dient ontweken te worden
  • Irontide Powdershot zullen met de ability Molten Slug random spelers lichte vuur damage geven
 • Chopper Redhook zal door middel van On the Hook achter spelers aan rennen en daarbij de buff Boiling Rage krijgen waarmee hij steeds sneller wordt. Het is dan ook van groot belang dat spelers de boss snel over de bommen van Cannon Barrage kiten zodat Heavy Ordnance op hem wordt getriggered.
 • Spelers dienen Meat Hook te ontwijken. Hij zal hierbij recht voor zich uit zijn vleeshaak gooien en de eerste speler die hij raakt naar zich toe trekken en hoge damage geven.
 • Spelers die geraakt worden door Heavy Hitter zullen hun movement speed met 75% zien verminderen en krijgen tevens te maken met een knock back. Ontwijk deze aanval dus.
 • Tijdens Gore Crash zal de boss op de grond slaan en daarbij iederen in 10 yards hoge damage en een knock back geven. Daarnaast zal hij lichte damage aan de gehele groep geven ongeacht afstand.
 • Tijdens Cannon Barrage worden er een x aantal bommen op het speelveld gegooid. Deze spawn punten dienen ontweken te worden. De bommen echter worden gebruikt om de boss te stunnen via Heavy Ordnance:
  • Heavy Ordnance zal hoge arcane damage geven aan iedereen die geraakt wordt tijdens het spawnen van de bom en zal ook een knock back geven.
  • Spelers die over de bommen lopen krijgen te maken met gemiddelde arcane damage en zullen een knock back krijgen
  • Als de boss over een bom loopt krijgt deze hoge arcane damage, een stun van 6 seconden en zijn buff van Boiling Rage zal verdwijnen.
  • Tanks dienen bommen die bijna gaan ontploffen op te ruimen om AoE op de groep te voorkomen

Deze fight draait om het kiten van de boss over de bommen. Zorg voor goede communicatie en focus op de adds tenzij de boss gestunned is. Indien men een mix heeft van melee en ranged spelers kan gekozen worden om melee te laten focussen op de adds totdat de boss gestunned wordt, en de ranged alvast op de boss te laten DPS’en. Indien de adds niet snel genoeg verslagen worden raden wij aan deze eerst uit de weg te ruimen.

Sergeant Bainbridge

Notice me senpai dungeon guide siege of boralus sergeant bainbridge

Deze boss is exclusief voor de Horde spelers en doet precies hetzelfde als Chopper Redhook. Kijk voor de tactics hierboven.

Dread Captain Lockwood

Notice me senpai dungeon guide siege of boralus Dread captain lockwood

Ze heeft het gezag over een flink aantal azerite cannonen welke ze op het paleis heeft gericht. Ze staat op het punt om de troon van Proudmoore met de grond gelijk te maken als deze zich niet overgeven!

Hoewel in de dungeon journal de ability Evasive wordt vermeld hebben wij daar op live weinig van gemerkt. Indien deze ability op hogere m+ keystones wel merkbaar wordt zal er met de vorming van de groep rekening mee moeten worden gehouden. Een snare of stun zal ervoor zorgen dat ze minder snel wegloopt van spelers om vervolgens een Gut Shot uit te voeren.

 • Tanks dienen ten alle tijden de adds weg te draaien van de groep vanwege de cleave Crimson Swipe
 • De adds zullen een kanon laten vallen die gebruikt dient te worden om de intermissie en bijbehorende azerite bommen barrage te stoppen. Men doet dit door op het schip en diens kanon te schieten.
 • Healers zullen rekening moeten houden met de ability Gut Shot de damage op random spelers kan hiervan flink oplopen.
 • Ontwijk ten alle tijden de ability Clear the Deck. Dit doet hoge damage en laat spelers de lucht in vliegen met een knock back effect.
 • Tijdens de intermissie Withdraw, zal de boss een continue barrage van azerite bommen uitvoeren op het speelveld door Dread Volley. Ontwijk deze barrage aangezien dit zeer hoge damage doet. Versla de Ashvane Cannoneer zo snel mogelijk om zijn kanon te gebruiken om de intermissie te stoppen. LET OP: spelers die het kanon oppakken hebben een 45% verminderde bewegingssnelheid voor 10 seconden. Time het goed met de Dread Volley!

Hadal Darkfathom

Notice me senpai dungeon guide siege of boralus hadal darkfathom

Deze boss is een oude sea giant die uit de dieptes van de zee komt huishouden in Boralus. Met zijn kracht zal hij huizen. standbeelden en burgers verpletteren.

Deze fight draait om het ontwijken van de aanvallen die de boss doet.

 • Ontwijk ten alle tijden de aanvallen Break Water en Chrashing Tide. Deze abilities laten puddles met Brine water achter die damage en slow effect geven aan spelers die erdoor geraakt worden.
 • Hoewel de dungeon journal aangeeft dat men als tank de aanval Chrasing Tide moet wegdraaien van de groep blijkt dit in de praktijk niet te gaan. Hij zal een random speler uitkiezen voor deze aanval. Dit kan een bug zijn maar het kan ook zo bedoelt zijn.
 • Schuil als groep achter het grote standbeeld in het midden als de Tidal Surge komt. Men heeft altijd tijd om te zien vanuit welke kant deze komt. Wij raden, met name ranged spelers, aan om dus niet te ver naar de zijkanten te gaan staan. Dan loopt men risico niet te kunnen schuilen voor deze ability. Tidal Surge zal ook de Brine Water plekken opruimen.

Dit is een zeer eenvoudige fight die draait om ontwijken van abilities. Er vinden verder weinig effecten plaats op de tank of verder op de groep.

Viq’Goth

Notice me senpai dungeon guide siege of boralus viq goth

Het is gesummoned door Lady Ashvane om de haven met de grond gelijk te maken. Deze leviathan kan met groot gemak hele schepen naar de dieptes van de zee slepen. Dit wezen moet snel verslagen worden voor het te laat is!

Deze fight is heel erg te vergelijken met de eerste fase in de Helya fight in Maw of Souls in Legion. Er zullen 2 tentacles actief zijn, waarvan de Demolishing Terror getankd dient te worden. De DPS zal zich focussen op de Gripping Terror om de engineer die het vasthoudt te bevrijden. Hoe sneller dit gebeurt hoe sneller de fase overgang zal plaatsvinden.

 • Tanks dienen melee aanvallen uit voeren op de Demolishing Terror om te voorkomen dat ze de ability Hull Cracker gaan uitvoeren. Dit is een continue AoE aanval waarbij ze op de grond slaan en hoge damage zullen geven aan iedereen.
 • DPS dienen zo snel mogelijk de Gripping Terrote verslaan om de engineer te bevrijden. LET OP: op hogere m+ keystones en of Tyrannical setting zal mogelijk eerst de Demolishing Terror verslagen moeten worden alvorens er een tweede kan spawnen.
 • Spelers die target zijn van Putrid Waters zullen schade krijgen zodra ze geraakt worden door deze DoT. Als deze wordt gedispelled zullen spelers in de buurt te maken krijgen met een knock back.
 • Ontwijk de aanval Eradication dit doet hoge damage aan alle spelers in 10 yards.
 • Zodra de kanonnen  gerepareerd zijn kan deze tegen de boss gebruikt worden. Men verslaat de boss door de 3 kanonnen af gevuurd te hebben.
 • Spelers die in het water komen en te lang in het water zullen zijn krijgen te maken met de Constricting Terror welke de speler tot dood zal verpletteren.
 • Met Call of the Deep zullen alle spelers hoge frost damage krijgen.

Mythic+ keystone

 

Affixes

Trash