Welkom bij de Notice me Senpai~ Dungeon guide voor The Underrot. In deze guide zullen we dieper in gaan op de dungeon instance in Nazmir. Wat betreft Mythic+ verwachten wij dat men op de hoogte is van de terminologie. Indien dit niet het geval is verwijzen wij graag door naar de Algemene Mythic+ guide op dit blog.

Inhoud:

 

Lore

Diep in de moerassen van Nazmir groeit onder de oppervlakte de blight. Deze corruptie moet gepurged worden om verdere corruptie te voorkomen. Als deze corruptie vrijkomt zal het niks achterlaten dan een rottende wereld.

Leuk feitje over deze dungeon: Taloc was ontworpen om de laatste boss te zijn in deze dungeon. Echter is hij vervangen door de Unbound Abomination en is Taloc een raid boss geworden in Uldir.

Bosses

Elder Leaxa

Notice me Senpai Dungeon Guide: Underrot Elder Laexa

Ze is een toegewijde aanbidder van G’huun. Door middel van haar rituele bloed offers verspreid ze de rot.

De fight van Elder Laexa is vrij straight forward. Haar Blood Bolt aanvallen dienen zo vaak mogelijk geïnterrupt te worden om een DoT te voorkomen. Indien de Blood Effigies adds komen dienen deze zo snel mogelijk te verslagen worden. Hoewel de fight er vrij simpel uitziet zijn de mechanics zo ontworpen dat ze op hogere m+ keystones ontzetten gevaarlijk zullen zijn.

 • Alle Spelers dienen de Creeping Rot ability te ontwijken. Deze is herkenbaar aan de groene puddles die in een rechte lijn bewegen.
 • Zorg voor een intterupt rotatie voor Blood Bolt. Indien een Blood Bolt door komt zal de speler die geraakt is de DoT Taint of G’huun krijgen. Dit is speciaal voor de healers om rekening mee te houden, deze DoT kan aardig aantikken op hogere m+ keystones of als men undergeared mythic in gaat
 • Focus ten alle tijden de Blood Effigy adds. Dit zijn kopiën van de boss en doen dezelfde aanvallen. Deze adds onstaan door de Blood Mirror ability van de boss.
 • HEROIC/ MYTHIC: Ontwijk de grote bloed pool van Sanguine Feast. De boss zal erin springen en iedereen die geraakt worden hoge damage geven.
 • HEROIC/ MYTHIC: Voor elke extra Blood Mirror cast spawnt ze nu extra Blood Effigy
 • HEROIC/ MYTHIC: Blood Effigies zullen naast Blood Bolt en Creeping Rot ook nu Sanguine Feast uitvoeren. Het is dus van groot belang dat deze adds snel verslagen worden.

 

Cragmaw the Infested

Notice me Senpai guide The Underrot Cragmaw

Hij wordt geplaagd door parasieten en heeft slechts één ding in gedachten: vluchten uit deze grot en de rot van G’huun verspreiden.

Ook deze fight spreekt voor zichzelf, echter kleine foutjes hebben grote gevolgen. Elke ability van de boss zal Blood Tick Larva spawnen. Spelers dienen hierover heen te lopen om te zorgen dat er geen Blood Tick adds spawnen. Risico van het negeren van deze ability is dat de groep over rompelt wordt door adds.

 • Tanks kunnen en dienen de ability Indigestion van de groep afdraaien. Deze ability spawned Blood Tick Larva
 • Healers zullen op moeten letten op de Tantrum ability welke de boss uitvoert op 100% energy. Dit is een AoE abilty die hoge damage oplevert op de groep.
 • Cragmaw zal door middel van Infested ontzettend veel Blood Tick Larva spawnen. Het is dan ook van uitermate belang dat men op de larva focused en niet op de boss.
 • Periodiek zal de boss op een speler chargen met Charge. Deze ability kan en dient ontweken te worden. Deze ability kan Blood Tick Larva spawnen.
 • HEROIC/ MYTHIC: Als de boss 100% energie bereikt zal deze de ability Tantrum gebruiken. Dit levert hoge AoE damage op
 • Blood Tick Larva:
  • Ze gaan kapot door erover heen te lopen. Spelers zullen lichte damage krijgen als ze dit doen.
  • door middel van Metamorphosis veranderen de larva in Blood Ticks
  • Een Blood Tick zal met Serrated Fangs een bleed effect geven op zijn target. Dit effect stacked. Hoe meer ticks hoe hoger de bleed zal zijn
  • Als een Blood Tick dood gaat zal deze ontploffen door middel van Blood Burst en hierbij shadow damage geven aan alle vijanden.

Deze fight is heel makkelijk als men de Blood Tick Larva opruimt voor er Blood Ticks kunnen spawnen. De fight zal onnodig moeilijk worden als men dit negeert. Dit is een kwestie van team work, iedereen dient hierbij mee te helpen!

Sporecaller Zancha

Notice me Senpai Dungeon guide: Underrot Sporecaller zancha

Net zoals de andere encounters in deze dungeon wilt ook Sporecaller Zancha niks liever dan de corruptie van G’huun verspreiden.

Er zullen een aantal belangrijke mechanics plaatsvinden in deze fight. Door middel van Boundless Rot zal de boss kleine groene spore pods (lijken op paddenstoelen) summonen. Deze zullen AoE damage doen als de boss 100% bereikt en Festering Harvest zal gaan uitvoeren. Hoe meer spore pods actief zijn hoe hoger de damage dus zal zijn.

 • Tanks dienen de ability Shockwave op de groene spore pods te richten De Shockwave zorgt ervoor dat deze verdwijnen. LET OP: er zijn maar 2 Shockwaves voor er een Festering Harvest plaatsvind. Zorg dat de tank zichzelf direct in positie brengt voor de Shockwave überhaupt plaatsvind. Zodra de boss aan de cast Shockwave begint zal deze niet meer bewegen.
 • Spelers die target zijn van Upheaval dienen mee te helpen met het verwijderen van de spore pods. Als de debuff afloopt zullen alle spore pods in 8 yards vernietigd worden. LET OP: ga nooit de spore pods bij de tank opruimen, want deze zullen met de Shockwave opgeruimd worden. Ga in plaats daarvan achter de boss de spore pods opruimen.
 • Healers zullen goed op moeten letten, er zullen altijd spore pods ontploffen en de DoT Decaying Spores geven. Dit kan aardig oplopen naarmate de fight langer duurt. Daarnaast zullen de spelers met Upheaval ook aanzienlijk schade krijgen.
 • Spelers kunnen de spore pods opruimen zonder Upheaval echter zullen ze aan spelers in 4 yards gemiddelde damage geven. Spreek goed af indien men spore pods opruimt zonder Upheaval
 • HEROIC/ MYTHIC: Er zullen buiten de spore pods nu ook rode Volatile Pods spawnen.  Deze pods zullen niet verdwijnen met Upheaval of Shockwave. Tijdens Festering Harvast zullen deze pods Radiating Spores spawnen die over het veld zullen bewegen. Ontwijk deze want als men deze aanraakt krijgt men de Decaying Spores DoT

Deze fight draait om coördinatie en positionering van de tank en de DPS zodat men optimaal de spore pods kan opruimen.

Unbound Abomination

Notice me Senpai dungeon guide: underrot Unbounded abonimation

Deze boss is de puurste vorm van G’huuns rot. Het doel van de unbound abomination is om alles wat leeft te infecteren.

Dit is een unieke encounter in de zin dat men de boss niet direct zal kunnen damagen. Het is dus niet nuttig om hier al je dps cooldowns op te gebruiken. Door middel van Blood Barrier zal de boss alle damage absorberen. Op het moment dat de boss 100% blood energy heeft zullen er Blood Visages spawnen. Als deze verslagen worden zal de boss 17% minder leven krijgen door middel van Fatal Link. Deze fight draait dus om overleven en het verslaan van de adds!

 • Tanks kunnen de Blood Visages tanken.
 • Tijdens de fight zullen spelers de debuff Putrid Blood krijgen wat shadow damage aan spelers doet. Deze DoT zal stacken!
 • Periodiek zal een speler een grote gele cirkel om zich heen krijgen van de Cleansing Light ability. Alle spelers dienen hierin te gaan staan om van de DoT Putrid Blood af te komen.
 • Door middel van Cleansing light kan men dus de DoT Putrid Blood afkomen maar ook de grijze Vile Expulsion puddles opruimen. Spelers dienen dit op te ruimen met de Cleansing Light om te voorkomen dat men geen ruimte meer heeft om te bewegen.
 • HEROIC/ MYTHIC: Rotting Spores zullen richting spelers bewegen en ontploffen om Vile Expulsion puddles te vormen. Deze dienen te verslagen worden voor ze spelers bereiken. De Vile Expulsion kan opgeruimd worden door Cleansing Light.
 • De Titan Keeper Hezrel zal door middel van Purge Corruption een Blood Visage stunnen gedurende 8 seconden. Maar hiervan gebruik om deze te verslaan.

Mythic+ keystone

 

Affixes

Trash