Welkom bij de Notice me Senpai~ Dungeon guide voor Tol Dagor. In deze guide zullen we dieper in gaan op de dungeon instance in Tiragarde Sound. Wat betreft Mythic+ verwachten wij dat men op de hoogte is van de terminologie. Indien dit niet het geval is verwijzen wij graag door naar de Algemene Mythic+ guide op dit blog.

Inhoud:

 

Lore

Ooit was Tol Dagor een goed onderhouden gevangenis. Nu de Ashvane Trading Company de gevangenis heeft opgekocht is het vervallen en is het overladen met vijanden van de Ashvane Trading Company.

Bosses

The Sand Queen

Notice me Senpai Dungeon guide told agor sand queen

Er is weinig bekend over de herkomst van dit wezen. Het patrouilleert rondom Tol Dagor en er is geen enkele gevangene die levend eraan is ontsnapt. De bewakers vinden slechts kleren en botten van degene die getracht hebben te ontsnappen.

De eerste boss encounter in Tol Dagor is een vrij eenvoudige, maar kan echter onverwachts veel damage opleveren aan de groep.

 • Iedereen dient de Sand Traps te ontwijken. Deze traps zullen spelers voor 4 seconden stunnen en in de lucht gooien leveren nature damage op als men erin terecht komt
 • Bij upheaval zal een speler altijd geraakt worden door de boss, healers zullen hier rekening mee moeten houden. Zolang de boss onder de grond is moeten alle spelers de boss ontwijken. De speler die target is van upheaval dient afstand te houden van zijn teamgenoten.
 • Tijdens de Sandstorm ability zullen alle spelers lichte damage ontvangen en zal er een push back effect plaats vinden. Deze push back zal sterker zijn afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de dungeon.
 • HEROIC/ MYTHIC: Alle abilities zullen de Buzzing Drone adds summonen. Deze zullen op spelers gefixeerd zijn maar kunnen door een tank getaunt worden. Omdat deze adds vrij snel doodgaan raden wij aan deze niet door de tank te laten taunten vanwege de stackende Enrage ability van de boss. De Buzzing drones zullen lichte damage geven aan spelers door middel van de Itchy Bite
 • HEROIC/ MYTHIC:Tanks en healers dienen rekening te houden met de Enrage ability van de boss als een Buzzing Drone in de buurt van de boss doodgaat. Dit effect stacked en zorgt ervoor dat de boss 5% meer haste en damage krijgt en doet. Spelers die een enrage effect kunnen weghalen kunnen dit mogelijk dispellen.

Deze boss fight is relatief makkelijk maar kan gemakkelijk uit de hand lopen. Er staan redelijk wat trash packs rondom het boss gebied. Indien groepen niet comfortabel zijn om de boss op de plek te houden waar ze staat, raden wij aan om de trash groepen rondom haar te clearen.

Jes Howlis

Notice me Senpai Dungeon guide told agor jes howlis

Hij is een geduchte pirate met een dubieuze loyaliteit. Samen met zijn broer is hij gevangen genomen. Echter tijdens de gevangenis opstand is hij vrij gekomen en heeft hij de leiding van de bende op zich genomen.

Deze encounter vind in 2 fases plaats. In de eerste fase zal men enkel met Jes Howlis vechten. Echter in de tweede fase zullen er ook adds en een mini boss in de vorm van zijn broer aanwezig zijn.

 •  Er zal een interrupt rotatie gemaakt moeten worden voor Howling Fear. Indien deze niet geinterrupt wordt worden spelers voor 6 seconden lang gefeared. Over het algemeen zal een rotatie van 2 spelers genoeg zijn.
 • Spelers die target zijn van Cirppling Shiv zullen hun bewegingssnelheid met 50% zien afnemen gedurende 12 seconden. Dit is een poison effect welke door specifieke classes verwijdert kan worden.
 • Flashing Daggers dient ten alle tijden ontweken te worden door middel van Line of Sight (LoS). Spelers kunnen achter de pilaren in het speelveld schuilen. Dit geldt ook voor de tank! Deze ability is zeer dodelijk als deze niet ontweken wordt. Zeer waarschijnlijk werken immuniteiten tegen deze ability.
 • De fase overgang zal plaatsvinden op het moment dat de ability Smoke Powder triggered. Dot zal de groep stunnen, waarna de boss adds zal summonen. Op normal mode zullen dit enkel Irontide Raiders zijn. op Heroic/ Mythic zal ook Bobby Howlis gespawned worden.
 • Jes Howling zal gedurende de add fase de cast Motivation Cry uitvoeren. Deze cast zal de buff Motivated geven en kan worden geinterrupt. Dit effect stacked gedurende 45 seconden. LET OP: Wij raden aan om hier heroism te gebruiken op twee manieren:
  • Gebruik Heroism/ Bloodlust/ Timewarp of soortgelijke spel om snel de adds neer te krijgen en te zorgen dat de boss niet al te lang zijn cast van Motivation Cry kan uitvoeren.
  • Gebruik Heroism/ Bloodlust/ Timewarp of soortgelijke spel om de boss te burnen gedurende zijn cast van Motivation Cry. Dit betekend dat men de adds negeert en enkel de boss focused. LET OP: als men voor deze tactiek kiest dient men niet de cast te interrupten. Daarnaast dient men zeker te zijn om de boss onder de 10% health te krijgen of zelfs te verslaan voor de cast is afgelopen.
 • HEROIC/ MYTHIC: Spelers krijgen te maken met de mini boss Bobby Howlis. Tanks zullen geen aggro krijgen op deze add, en hij zal op random spelers fixeren.
  • Door middel van Vicious Mauling zal Bobby Howlis spelers aan de grond vastzetten en gedurende 30 seconden fysieke damage geven aan deze spelers. Deze spell is te interuptten.
  • TIjdens Blade Turning zal hij niet interruptbaar zijn ruim 47k damage absorberen.
  • Howling Fear is dezelfde ability als de Howling Fear van Jes Howling. Deze cast dient altijd geinterrupt te worden.
  • LET OP: deze add maakt het soms lastig om de 2e Heroism tactiek toe te passen. Indien hij veel problemen veroorzaakt raden wij aan om Heroism/ Bloodlust/ Timewarp of soortgelijke spell te gebruiken om hem te verslaan.

Knight Captain Valyri

Notice me Senpai Dungeon guide told agor captain valyri

Ze is verantwoordelijk voor de Ashvane Armory met name de explosieve munitie. Het feit dat ze obsessief is wat betreft de kracht van vuur maakt haar positie nogal gevaarlijk.

Deze boss is een vrij unieke encounter omdat spelers vooral ook bezig zullen zijn tonnen met explosieven veilig te stellen.

 • Spelers dienen zoveel mogelijk de tonnen munitie te verplaatsen uit alles wat vuur damage zal geven. Dat zijn met name de Ignition, Cinderflame en Fuseligher abilities. Indien een munitie ton geraakt wordt zal dit Burning Arsenal triggeren.
 • Burning Arsenal zal een grote cirkel spawnen waarin de ton zal exploderen en iedereen hoge vuur damage zal geven die geraakt wordt. Indien men de tonnen met munitie negeert zal het gehele speelveld hierdoor beïnvloed worden en de groep continue hoge damage krijgen.
 • Met Ignition zal de boss onder de spelers vuur leggen dat vuur damage zal dien na enkele seconden. Zowel spelers als tonnen met munitie dienen uit deze cirkels te gaan.
 • Tijdens Cinderflame zal de boss recht voor zich uit een trechter van vuur damage spuwen.  Spelers zullen hoge damage krijgen en tonnen met munitie zullen Burning Arsenal triggeren.
 • Spelers die target zijn met Fuselighter mogen geen tonnen met munitie raken anders triggered dit Burning Arsenal. Hou de boss en of DBM timers in de gaten voor deze ability als men al een ton in handen heeft.

Wij raden aan om een hoek te kiezen waar men altijd de tonnen naartoe brengt. Ondanks dat dit ervoor zal zorgen dat Burning Arsenal triggered vanwege Cinderflame, Ignition of Fuselighter blijven de overige 3 hoekpunten vrij van deze AoE gebieden. Zodra nieuwe tonnen spawnen dienen deze direct naar het afgesproken punt gedragen te worden.

Overseer Korgus

Notice me Senpai Dungeon guide told agor overseer korgus

Hij is de hoofd gevangenis bewaker van Tol Dagor en heeft een voorliefde ontwikkeld voor Azerite. Hij gaat zelfs zover dat hij het in zijn kogels heeft verwerkt

In de kern van deze fight heeft de boss 2 abilities die invloed hebben op al zijn aanvallen. Echter op Heroic/ Mythic niveau draait deze fight om beweging (vooral het niet bewegen) en posities. Bovenstaande filmpje laat de Cross Ignition, Massive Blast en Explosive Burst zien en wat er gebeurt als men het niet ontwijkt.

 • De boss zal periodiek zijn Azerite munitie laden door middel van Load Azerite Munition, dit zal invloed hebben op de tactiek:
  • Azerite Rounds: Incendiary: al zijn aanvallen zullen nu naast de gebruikelijke effecten ook een vuur debuff geven.
  • Azerite Rounds: Blast: al zijn aanvallen zullen nu naast de gebruikelijke effecten ook en pushing back effect geven als men geraakt wordt.
 • Met Cross Ignition zal de boss hoge vuur damage doen over vooraf aangegeven zwarte banen. LET OP: tussen deze zwarte banen is plek om veilig te staan.
 • Periodiek zal de boss een drietal spelers targeten met Explosive Burst. Deze debuff zal na 4 seconden aflopen en behoorlijke vuur damage geven op target spelers en spelers die geraakt worden.
 • Tijdens Deadeye zal de boss zijn wapen richten op een speler en zal er een grote rode pijl op de grond verschijnen. Een speler die geraakt wordt zal gemiddelde fysieke damage krijgen en een 1.3 minuten durende debuff. Dit zal aangegeven worden als een 2 minuten debuff omdat het spel enkel in hele minuten werkt. De debuff zorgt ervoor dat de damage van Deadeye met 500% toeneemt. Spelers mogen dus absoluut niet 2 keer geraakt worden door deeze ability. Wij raden dan ook aan om een soak rotatie te maken voor deze ability.
 • Massive Blast zorgt ervoor dat de kannonen dicht bij de boss zullen gaan draaien en voor zich uit in een trechter vorm over het gehele veld een vuur aanval doen. Deze aanval is zeer dodelijk en zal altijd een knock back effect hebben. Spelers dienen deze abilty ten alle tijden te ontwijken.
 • HEROIC/ MYTHIC: op heroic en mythic verandert de tactiek drastisch vanwege de ability Heartstopper Venom. Dit zal aan het begin van de fight op alle spelers gecast worden:
  • Als een speler beweegt hoopt de Heartstopper Venom zich op in de speler. Zodra de extra bar in het beeld vol is zal de speler voor 8 seconden gestunned worden.
  • Deze Hearthstopper Venom bar zal langzaam leeg lopen als men stil staat.
  • Alle abilities tijdens Azerite Rounds: Blast zullen ervoor zorgen dat men een knockback heeft en dus zal de bar snel kunnen oplopen. Indien men geraakt wordt door een Deadeye, Massive Blast,  of Cross Ignition zal bijna direct een volle bar hebben. Wij raden dan ook aan om met name healers en ranged zich zo te laten positioneren dat ze een muur achter zich hebben. Dit zal de knock back breken en de bar zal niet zo snel vullen.
  • LET OP: deze fight draait om uitvoering. De Hearthstopper Venom ability is vrijwel niet te outgearen. Als men gestunned wordt tijdens een Massive Blast of Cross Ignition zullen spelers doodgaan. Let dus goed op welke azerite rounds geladen zijn in de gun.

Mythic+ keystone

 

Affixes

Trash