Welkom bij de Notice me Senpai~ Dungeon guide voor Waycrest Manor. In deze guide zullen we dieper in gaan op de dungeon instance in Drustvar. Wat betreft Mythic+ verwachten wij dat men op de hoogte is van de terminologie. Indien dit niet het geval is verwijzen wij graag door naar de Algemene Mythic+ guide op dit blog.

Inhoud:

 

Lore

Ooit was Waycrest Manor het middelpunt van de familie die over Drustvar heerste. Echter nu is het een middelpunt geworden van geruchten sinds Lord en Lady Waycrest zichzelf hebben opgesloten. Er gaan geruchten over slechte rituelen, mensen die verdwijnen in de nacht en vreselijke noodkreten vanuit de manor zelf. Er is één ding duidelijk: Waycrest Manor is overgenomen door iets heel kwaadaardigs!

Bosses

Heartsbane Triad

Notice me Senpai~Dungeon guide Waycrest Manor: Heartsbane Triad

Deze gezusters Briar, Malady en Solena waren de eerste die zichzelf aan de Heartsbane overgaven. Elke sister heeft haar eigen magie meester gemaakt. Ze zijn op zoek naar een hogere macht nu ze de beschikking hebben over de focusing iris.

 • Enkel de actieve sister met de focusing iris kan getanked worden. De andere zussen zullen immuun zijn voor damage.
 • Sister Solena zal spelers kunnen mindcontrollen door Soul Manipulation. Spelers die target zijn van de Soul Manipulation zullen damage moeten krijgen om de mindcontrol te breken. De DoT doet gemiddelde damage echter indien deze afloopt of gedispelled wordt vind er een AoE burst met hoge damage plaats.
 • Sister Malady zorgt voor de Unstable Runic Mark. Indien men target is van Unstable Runic Mark dient men afstand te nemen van de groep
 • Sister Briar zorgt voor Jagged Nettles. Healers let goed op de spelers die target zijn van Jagged Nettles van Sister Briar. Deze spell doet hoge damage en verdwijnt zodra de target boven 90% gehealed is. Dit werkt hetzelfde als grievous in Mythic+
 • Als de sisters 100% energie krijgen en de focussing iris in bezit hebben zullen ze Dire Ritual casten welke een hoge AoE burst zal geven.
 • Op Heroic en Mythic niveau krijgen de sisters elk een Aura:
  • Sister Briar’s Aura of Thornes zal gemiddelde damage doen bij elke klap die ze ontvangt. Let dus goed op dat men hier niet DPS burst!
  • Sisters Malady’s Aura of Dread zal gemiddelde damage doen elke 1 seconden en stacked. Stacks kunnen/ en dienen verwijdert worden door te bewegen.
  • Sister Solena‘s Aura of Apathy zorgt ervoor dat healing 50% minder effectief is.

Raal the Gluttonous

Notice me Senpai~ Dungeon guide: Waycrest manor: raal the gluttonous

Ooit was Raal the Gluttonous de chef kok van de Waycrest familie. Nu is zijn keuken een kamer vol gruwelijkheden geworden en serveert hij porties van zichzelf aan de verdoemde gasten die door de Waycrest Manor spoken.

 • Tanks zullen Tenderize weg moeten draaien van de groep. LET OP: als tank kan je deze aanval ook zelf ontwijken! Gedurende de cast zal de boss 3x in de vorm van een trachter een AoE slam doen. Uit ervaring blijkt dat deze abilitie vaak op de voorgaande positie van de tank zal komen, echter kan deze ook naar een random speler getarged zijn.
 • Spelers die geraakt worden door Tenderize zullen hoge spike damage ontvangen
 • Ontwijk de Rotten Expulsion cast en gebieden. Dit doet damage en laat een groene AoE pool achter.
 • HEROIC/MYTHIC: Rotten Expulsion spawnt nu ook de Bile Oozelings. Deze doen een AoE burst als ze verslagen worden. Ontwijk deze explosie om damage te voorkomen.
 • Slow, stun en elimineer de Wasting Servants die door Call Servant opgeroepen worden. Indien de adds de boss bereiken zal deze Consume Servent  casten en per servent 5% sterker worden.
 • Indien niemand in de buurt van de boss is zal deze Consume All casten welke hoge damage oplevert aan de groep.

Soulbound Goliath

Notice me Senpai~ Dungeon guide: Waycrest manor: soulbound goliath

De Soulbound Goliath is een samenvoegsel van de gemartelde zielen van de Kul Tiran bevolking die het verorbert heeft. Diep vanuit deze monstruositeit klinken de echoes van hun laatste hulpkreten. Dit is een waarschuwing voor allen die dom genoeg zijn om het pad van de Soulbound Goliath te kruisen.

 • Crush zal single target hoge damage doen aan de tank.
 • De damage die de boss doet zal hoger worden vanwege de stackende ability Soul Harvest. Om hier vanaf te komen zal de tank de boss af en toe in een Wildfire patch moeten tanken. Als de boss in de Wildfire patches staat zullen de stacks van Soul Harvest omlaag gaan. LET OP: dit zorgt voor de Burning Brush ability
 • Burning Brush levert veel AoE damage op aan de hele groep zolang de boss in brand staat!
 • DPS zal zich moeten focussen op Soul Thorns, als deze een speler impalen zal deze hoge damage krijgen.

Lord and Lady Waycrest

Notice me Senpai~ Dungeon guide: Waycrest manor: lord and lady waycrest

Lady Waycrest was ontroostbaar toen Lord Waycrest ongeneselijk ziek werd. Gorak Tul beantwoorde haar hulpkreet in haar zoektoch naar een hogere macht om Lord Waycrest te redden…..echter zijn hulp komt met een prijskaartje.

 • In deze fight zal men voornamelijk Lord Waycrest bevechten. Elke keer als hij een bepaald percentage health bereikt zal Lady Waycrest een deel van haar leven overhevelen naar Lord WaycrestLady Waycrest zal zich bij het gevecht voegen als zij 10% health heeft bereikt.
 • Tanks en healers moeten rekening houden dat Lord Waycrest door middel van Putrid Vitality steeds sterker wordt.
 • Healers kunnen de ability Virulent Pathogen verwijderen van spelers. Dit is een debuff die damage doet en bewegingssnelheid vermindert. LET OP: bij een dispell of het aflopen van deze debuff zal de desbetreffende speler een AoE burst doen aan alle spelers in de buurt en deze infecteren met Virulent Pathogen. Wij raden dan ook aan om afstand van de groep te nemen alvorens de debuff eindigt of gedispelled wordt.
 • Iedereen dient de AoE plekken van Discordant Cadenza te ontwijken, deze aanval doet gemiddelde shadow damage aan spelers die geraakt worden.

Gorak Tul

Notice me Senpai~ Dungeon guide: Waycrest manor: gorak tul

Tweeduizend jaar geleden werd Gorak Tul en zijn bloeddorstige Drust verslagen door de Kul Tiran. Gevangen in de blights lands is hij op zoek naar wraak. Met behulp van de noodkreet van Lady Waycrest heeft Gorak Tul een weg gevonden om nogmaals de Kul Tiran te terroriseren.

 • Deze boss zal continue schade doen door middel van Darkened Lightning. Dit is een ability die over zal springen naar spelers in de buurt. Wij raden dan ook aan om goed verspreid te staan indien mogelijk.
 • De Deathtouched Slaver adds moeten getarget worden echter kunnen ze niet op de conventionele manier doodgemaakt worden. De lichamen van deze adds moeten door middel van Alchemical Fire vernietigd worden. De Alchemical Fire vials droppen op random plekken. Zodra een Deathtouched Slaver verslagen wordt dient men deze op de lichamen te gooien. Indien de lichamen niet vernietigd worden zullen de adds geresurrect worden door Dread Essence en loopt men het risico dat men overlopen wordt door adds.
 • Heroic/Mythic: op mythic krijgt deze boss een extra ability namelijk Death Lens. Dit is een ability die het target zal stunnen en 90% van de max health zal doen over 5 seconden in de vorm van shadow damage. Healers zullen deze targets goed in de gaten houden. Spelers kunnen deze ability door een grip, of een knock-back effect intterupten.

 

Mythic+ keystone

In Waycrest Manor zijn twee routes beschikbaar welke bepaald wordt vanaf de start:

Route 1: Linkerdeur is open en de boss volgorde is dan Heartsbane Triad, Soulbound Goliath, Raal the Gluttonous, Lord and Lady Waycrest, Gorak Tul

Route 2: Rechterdeur is open en de boss volgorde is dan: Raal the Gluttonous, Soulbound Goliath, Heartsbane Triad, Lord and Lady Waycrest, Gorak Tul

Affixes

tba

Trash

tba