Welkom bij de Notice me Senpai~ guide: Mage Tower Challenges. In deze guide zullen wij je helpen met het voorbereiden op de Mage Tower Challenges en geven wij je een aantal tips om het halen van deze Challenges te vergemakkelijken. Deze guide is geschreven door co-guildlead LuvLieke, die alle 36 Mage Tower Challenges heeft gehaald.

Inhoud:

Wat is de Mage Tower?

De Mage Tower is een gebouw op de Broken Shore dat met Legionfall War Supplies gebouwd kan worden. Wanneer het gebouwd is kan men hier 3 dagen lang voor elke specialization een speciale quest doen waarmee men een Challenging Artifact Appearance unlocked.
De voorwaarden om de quest te kunnen accepteren zijn dat men minstens Artifact Power rank 35 moet hebben in het wapen en vervolgens een specifieke quest chain moet doen die bij het wapen hoort. Aan het einde van de quest chain zal de vijand ontsnappen, en in de quest die men bij de Mage Tower kan oppakken zal men het in een solo scenario eindelijk tegen deze vijand opnemen.

notice me senpai mage tower guide mage tower
Elke dag dat de Mage Tower actief is mag men 1 keer gratis het scenario proberen, en de daarop volgende tries kosten 100 nethershards per keer.
Indien men erin slaagt om de boss te verslaan en de quest te halen zal men na het inleveren van de quest de Challenging Artifact Appearance unlocken van de bijbehorende specialization. Deze Artifact Appearance zal niet meer verkrijgbaar zijn vanaf de pre-patch, dus indien men deze wilt halen zal er wel enige haast gemaakt moeten worden.
Aangezien de pre-patch echter vrij dichtbij is heeft Blizzard besloten om de Mage Tower niet meer te deactiveren. In plaats van dus enkel 3 dagen actief te zijn zal de Mage Tower continu actief zijn tot de pre-patch uit komt.

Voorbereiding

De Mage Tower Challenges zijn bedoeld om de speler een zeer intensieve uitdaging te bieden en de class en specialization kennis tot het uiterste te testen. Het is dus van groot belang dat men zich goed voorbereid op deze challenges, zowel qua gear als qua tactics.
Toen de Mage Tower challenge uitkwam was het in eerste instantie gericht op topspelers met Tomb of Sargeras gear. Op dit punt in de expansion kan men echter veel hogere gear en Artifact levels te bereiken, waardoor de challenge alweer een stuk makkelijker te halen is.
Als men de challenge wilt gaan proberen raden wij het volgende aan:

Gear

 • Itemlevel 930 main spec, 950 offspec
  In principe zijn de challenges met itemlevel 930 in main spec en passende legendaries en trinkets redelijk goed te doen, maar indien men er moeite mee heeft kan men altijd wachten tot het itemlevel nog hoger is. 950 is het aangeraden itemlevel wanneer men in offspec speelt zonder passende legendaries en trinkets.
 • Artifact Rank 126
  Spelers die de Silithus questline gedaan hebben en de quest “The Speaker’s Call” halen zullen op hun character alle artifact wapens naar rank 126 geboost krijgen. Dit betekent dat men rank 75 van Concordance of the Legionfall zal hebben, en dat men alle relics maximaal kan upgraden bij de Netherlight Crucible.
 • Artifact itemlevel 930
  Wij raden aan om minimaal itemlevel 930 te hebben voordat men aan de challenges begint. Dit zorgt er namelijk voor dat het wapen een degelijke hoeveelheid vuurkracht heeft. In principe kan men dit bereiken met 3 relics van itemlevel 910, welke met Veiled Argunite gekocht kunnen worden op de Vindicaar.
 • Legendaries
  Wij raden aan om sowieso 2 legendaries te hebben. Op WoWhead kan men zien welke legendaries voor welke challenge worden aangeraden.
 • Trinkets
  Zeker wanneer men offspec challenges doet scheelt het heel veel als men geschikte trinkets gebruikt.

Consumables

 • Drums/Heroism/Bloodlust/Time Warp
  Zorg dat men altijd beschikt over drums of over Heroims/Bloodlust/Time Warp. Voor de healing challenge raden wij aan om 2 a 3 drums per try te rekenen, gezien de lange pauzes die men kan nemen om de debuff te laten vervallen.
 • Flask
  Zorg dat men altijd beschikt over de meest geschikte flask. Over het algemeen zal dit een flask zijn die de main stat boost, maar indien men moeite heeft met overleven kan er ook voor een stamina flask gekozen worden. De Repurposed Fel Focuser is ook een optie indien men behoefte heeft aan zowel extra stamina als main stat.
 • Potions
  Zorg dat men altijd beschikt over de meest geschikte potions voor de fight. Over het algemeen zullen dit Potions of Prolonged Power zijn, maar indien men moeite heeft met overleven kan een healing potion ook werken. LET OP: indien men de challenge “An Impossible Foe” doet raden wij aan om ook Sylvan Elixir en Lightblood Elixir te gebruiken. Deze potions werken niet in de andere challenges, maar wel bij deze challenge.
 • Augment Runes
  Zorg dat men beschikt over Defiled Augment Runes, of over de Lightforged Augment Rune.
 • Food
  Zorg dat men altijd beschikt over het meest geschikte food. Over het algemeen zal dit óf Lavish Suramar Feast zijn, óf food dat 375 van de beste secondary stat geeft. Er zijn echter ook challenges waarbij men baat kan hebben van ander food zoals Spicy Falcosaur Omelet.
 • Tome of the Tranquil Mind
  Er zijn een aantal challenges waarin men tussendoor van talents kan wisselen. Indien dit mogelijk is raden wij aan om minstens 1 Tome of the Tranquil Mind in de bags te hebben.

En tenslotte: Lees je in op de tactics!
Dit is misschien nog wel het belangrijkste punt van de voorbereiding, aangezien vrijwel alle fights een of meerdere one-shot mechanics hebben. Hieronder kan men de links naar de tactic pagina’s van de specifieke challenges vinden. Deze pagina’s zullen algemene informatie over de challenge geven, en tevens een paar uitgelichte tips per specialization. Voor uitgebreidere informatie over talents, legendaries etc. raden wij aan om de guides op WoWHead te bekijken.
LET OP: onderschat dit niet! De Mage Tower Challenges zijn geen content waar je zomaar even blind in kan stappen.

Specifieke Mage Tower Challenge Guides:

 • Closing The Eye
  Deze challenge is voor de Frost Death Knight, Havoc Demon Hunter, Survival Hunter, Subtlety Rogue en Arms Warrior
 • An Impossible Foe
  Deze challenge is voor de Unholy Death Knight, Feral Druid, Fire Mage, Outlaw Rogue, Elemental Shaman en Fury Warrior
 • The God-Queen’s Fury
  Deze challenge is voor de Arcane Mage, Retribution Paladin, Assassination Rogue, Enhancement Shaman en Demonology Warlock
 • Feltotem’s Fall
  Deze challenge is voor de Beast Mastery Hunter, Windwalker Monk, Discipline Priest en Destruction Warlock
 • Thwarting the Twins
  Deze challenge is voor de Balance Druid, Marksmanship Hunter, Frost Mage, Shadow Priest en Affliction Warlock
 • The Highlord’s Return
  Deze challenge is voor de Blood Death Knight, Vengeance Demon Hunter, Guardian Druid, Brewmaster Monk, Protection Paladin en Protection Warrior
 • End of the Risen Threat
  Deze challenge is voor de Restoration Druid, Holy Paladin, Holy Priest, Restoration Shaman en Mistweaver Monk