Welkom bij de Notice me Senpai~ Tactics Guide voor Uldir: Taloc
In deze guide zullen wij ingaan op de tactics die het progressie team van Notice me Senpai~ gebruikt voor de eerste boss in Uldir. Houd er rekening mee dat deze tactics een richtlijn zijn en niet per se hoeven te werken voor jouw team.

Inhoud:

Tactics

Algemeen

De titan keepers hebben altijd verschillende manieren bedacht om hun faciliteiten te beschermen van buitenstaanders. Één van deze mechanismes is de construct Taloc. Het is de sterkste construct die ze gemaakt hebben en hij zal dan ook elke vorm van corruptie genadeloos opruimen. Echter met het verstrijken van de tijd is hij kwetsbaar geworden voor corruptie.

De eerste encounter in Uldir, is gelijk een stevige encounter die verspreid is over 3 fases. In fase 1 en 3  zal de groep om moeten gaan met het Blood Storm mechanisme waarbij de kamer onder het bloed komt te zitten. In fase 2 zal de groep met adds te maken krijgen die wederom voor bloed in de kamer zorgen. Dit terwijl het platform in een lift verandert en Uldir Defensive Beams ervoor zullen zorgen dat spelers niet stil kunnen blijven staan. Fase 3 is een combinatie tussen fase 1 en fase 2.

Fase 1 (tot 35%):

In fase 1 moet de groep goed gepositioneerd worden zodat men de bloed puddles van de Blood Storm goed neer kan leggen. Deze Blood Storm wordt veroorzaakt door de ability Plasma Discharge. Deze DoT zal een x aantal keren bloed puddles (de Blood Storm) spawnen. Wij raden aan om spelers die deze debuff krijgen direct naar het afgesproken punt te laten gaan en daar stil te laten staan. Ga niet bewegen zodra de eerste puddle spawned maar stack ze op elkaar. Dit zal goede spot healing en zelf defensives vereisen!. Indien spelers gaan lopen met de bloed puddles zullen de tanks niet in staat zijn om al het bloed op te ruimen met de Cudgel of Gore ability. Notice me Senpai Raid Tactics guide Uldir Taloc positionering p1

Wij raden bovenstaande positionering aan. De melee staan aan de achterzijde van de boss en de ranged/ healers in het midden of meer richting paars. Spelers die target zijn van Plasma Discharge bewegen direct naar groen. LET OP: ga niet eerste je rotatie of cast afmaken, indien men dit wel doet maakt men het onnodig moeilijk in de volgende fases aangezien het bloed niet opgeruimd kan worden. Zorg dat men niet bij de plek van de bloed puddles staat als de tank ze gaat soaken met de Cudgel of Gore ability. Men kan ervoor kiezen de boss in het midden te positioneren. In dat geval zal de ranged/ healers rond de paarse mark plaatsnemen en de melee tussen paars en de boss.

Indien de groep moeite heeft met het ontwijken van de Sanguine Static bolts raden wij aan om zowel melee als ranged/ healers dichter op de boss te laten staan. Doorgaans zal het midden voor ranged en healers een goede spot zijn in deze fase.

Fase 2 (70 seconden):

De boss zal inactief worden en Power Down gebruiken. Het gevechts gebied zal een lift blijken te zijn en naar beneden bewegen. Tijdens deze fase is de boss vrijwel immuun voor schade. De groep zal nu te maken krijgen met 2 adds: Volatile Droplets en Coalesced Blood. De Volatile Droplets zullen altijd opspelers afgaan wij raden daarom om als groep zijnde gestacked te staan achter de tank terwijl deze de Coalesced Blood rond zal tanken. Het is mogelijk om de offtank de Volatile Droplets te laten soaken er is immers geen tank swap ablility. Indien een Volatile Droplet gekilled wordt zal deze een explosie doen en een knock back. De Coalesced Blood zal periodiek door middel van Blood Storm net als in fase 1 bloed puddles onder zich spawnen. Dit is het moment om te bewegen als groep in een afgesproken richting.

LET OP: In deze fase krijgt de groep op HEROIC/ MYTHIC te maken met de Uldir Defensive Beam. Dit zijn vaste licht beams waar de lift doorheen zal bewegen. Deze beams doen zeer hoge damage aan iedereen die geraakt wordt. Hou deze beams dus goed in de gaten terwijl de lift naar beneden beweegt. Tevens dienen spelers erop te letten dat men van de lift af kan vallen.

Fase 3 (vanaf 35%):

Fase 3 hanteert dezelfde strategie als fase 1. Wij raden aan om hier Bloodlust/ Heroism/ Time warp of soortgelijke ability te gebruiken om de overgebleven Coalesced Blood van de lift op te ruimen. LET OP: tijdens deze fase zullen er nog steeds Volatile Droplets spawnen. Omdat er geen tank swap ability is raden wij aan de offtank deze op te ruimen terwijl de actieve tank de boss tanked en de Cudgel of Gore ability gebruikt om bloed puddles op te ruimen.

 

World of Warcraft DPS icoonMELEE

Fase 1/ 3: sta naast of achter de boss zodat men snel naar het afgesproken punt kan lopen tijdens de Plasma Dischargeom de Blood Storm te positioneren. Ontwijk Sanguine Static bolts. Ontwijk in fase 3 de Volatile Droplets.

Fase 2: Dps focus ligt op de Coalesced Blood. Indien nodig CC of stun de Volatile Droplets. LET OP: ontwijk in fase 2 de Uldir Defensive Beams en voorkom dat men van het platform valt.

 

World of Warcraft DPS icoonRANGED

Fase 1/ 3: sta in het midden of op een ander afgesproken punt zodat men snel naar het afgesproken punt kan lopen tijdens de Plasma Discharge om de Blood Storm te positioneren. Ontwijk Sanguine Static bolts. Ontwijk in fase 3 de Volatile Droplets.

Fase 2: Dps focus ligt op de Coalesced Blood. Indien nodig CC, DPS of stun de Volatile Droplets. LET OP: in fase 2 ontwijk de Uldir Defensive Beams en voorkom dat men van het platform valt.

World of Warcraft HEAL icoonHEALERS

Fase 1/ 3: Healers dienen goed op de spelers te letten die met Blood Storm puddles zullen gaan neerleggen. Deze spelers krijgen hoge damage en spot healing is vereist. Daarnaast zullen spelers die geraakt worden door Sanguine Static ook aardig wat damage krijgen.

Fase 2/ 3: Let op de tank die de Volatile Droplets opruimt. Deze krijgt redelijk wat damage en zal ook de benodigde spot healing nodig hebben.

 

World of Warcraft TANKicoonTANKS

Deze fight is gekenmerkt door het feit dat er geen tank swap ability is. Hierdoor kan men afspreken welke tank de boss zal tanken en welke tank zich bezig houdt met de adds.

Fase 1/ 3: Hou de boss zoveel mogelijk op een afgesproken plek zodat spelers makkelijk hun Blood Storm puddles kunnen droppen en de Sanguine Static bolts kunnen ontwijken. Positioneer jezelf tijdens de cast van Cudgle of Gore om zoveel mogelijk van de Blood Storm puddles te soaken.

Fase 2: laat 1 tank de Volatile Droplets soaken en de andere tank de Coalesced Blood oppakken. Spreek van te voren af waar deze getanked gaat worden en welke richting men op zal bewegen zodat de groep weet waar ze moeten stacken.

Fase 3: Wij raden aan om dezelfde posities als fase 1 te gebruiken. Let goed op dat de offtank de Volatile Droplets snel opruimt.

 

Boss Abilities

 

Plasma Discharge

Taloc’s blood magic zal ervoor zorgen dat vijanden vanaf binnenuit zullen ontploffen. Deze debuff hoge Shadow damage geven en daarnaast Blood Storm verookrzaken gedurende 4 seconden. Healers dienen hier goed te spot healen.

Notice me Senpai Raid guide Uldir Taloc plasma discharge

Blood Storm

Dit is het resultaat van de Plasma Discharge. Het zijn bloed puddles waarin spelers hoge damage zullen krijgen. Ze zijn te herkennen als bloed puddles. Healers zullen hier goed moeten opletten aangezien spelers die deze ability stacken hoge damage zullen krijgen.

Notice me Senpai Raid guide Uldir Taloc blood storm

 

Cudgel of Gore

Taloc zal op zijn actieve target, de actieve tank, af rennen. Dit zorgt voor een knockback en hoge shadow damage aan iedereen binnen 30 yards. Tanks dienen hier een defensive te gebruiken. Hoe verder de spelers weg staan van de boss tijdens deze ability hoe minder damage men krijgt. Tevens laat Taloc zijn wapen vallen welke de bloed puddles van Blood Storm opzuigen. Daarom is het van groot belang dat deze puddles goed bij elkaar liggen. Taloc zal na enige tijd zijn wapen oprapen door Retrieve Cudgel. Iedereen die tussen hem en zijn wapen instaat krijgt hoge fysieke damage. Zorg dus dat men niet tussen hem en het wapen instaat na de Cudgel of Gore.

Notice me Senpai Raid guide Uldir Taloc cudgle of gore

Sanguine Static

Periodiek zal Taloc bolts van blood magic rondschieten. Deze doen hoge shadow damage en een knock back . Deze aanval dient ten alle tijden ontweken te worden. Deze ability lijkt op de Shadow Blades van Asara  in de Coven of Shivarra encounter in Antorus the Burning Throne. 

Notice me Senpai Raid guide Uldir Taloc sanguine static

Power Down

Taloc zal zichzelf uitzetten en zijn blood fuel zal over het gebied verspreiden. Dit zal niet weggaan dus let hier goed op. Tijdens Power Down zal de boss 99% damage reductie hebben waardoor het niet mogelijk is de boss te DPS’en.

Uldir Defensive Beam (HEROIC+)

Er zullen een x aantal energie beams over het gebied geprojecteerd zijn. Deze beams doen zeer hoge Arcane damage aan spelers die geraakt worden of hierin blijven staan. Dit is vergelijkbaar met beam mechanics in encounters als Gul’Dan (Nighthold), Trilliax (nighthold) en Kin’Garoth (Antorus the Burning Throne). Let dus goed op tijdens deze fase en communiceer aan je groep als ze ze ziet.

Notice me Senpai Raid guide Uldir Taloc uldir defensive beam

Coalesced Blood

Deze adds dienen ten alle tijden getanked te worden. Ze zullen door middel van Slough Off continue puddles van Blood Storm achter zich laten. Wij raden daarom aan om als groep achter de tank plaats te nemen en continue een stukje te bewegen als de Blood Storm puddles spawnen. Deze puddles hebben hetzelfde karakater als de fase 1 en 3 Blood Storm puddles

Notice me Senpai Raid guide Uldir Taloc coalesced blood

Volatile Droplet

De Volatile Droplets zullen gefixeerd zijn op een random speler. Wij raden aan om de offtank deze adds te soaken. Als ze geraakt worden zullen de adds de Combustible Fuel uitvoeren. Dit levert hoge fire damage op en een knock back van 5 yards. LET OP: door deze knock back kan men in Blood Storm puddles komen of van het platform af vallen.

Notice me Senpai Raid guide Uldir Taloc volatile blood