Welkom bij de Notice me Senpai~ Tactics Guide voor Uldir: Fetid Devourer
In deze guide zullen wij ingaan op de tactics die het progressie team van Notice me Senpai~ gebruikt voor deze boss in Uldir. Houd er rekening mee dat deze tactics een richtlijn zijn en niet per se hoeven te werken voor jouw team.

Inhoud:

Tactics

Algemeen

Wij raden aan om Bloodlust/ Heroism/ Time warp of soortgelijke ability te gebruiken op 50% health, aangezien de boss dan door Fetid Frenzy meer damage doet en meer damage binnen krijgt. Indien men over veel classes beschikt die execute mechanics hebben kan men ervoor kiezen om Bloodlust/ Heroism/ Time warp of soortgelijke ability te bewaren tot deze spells gebruikt kunnen worden.

Fetid Devourer is één van de vier bosses waar men na het verslaan van MOTHER direct naartoe kan binnen de Uldir raid.
Het is een gevecht met één enkele fase welke 6 minuten duurt voordat de Fetid Devourer enraged raakt.

Het gevecht vind plaats in een grote hal met 6 uithoeken. In elk van deze uithoeken zit een Waste Disposal Unit, waarvan er om de zoveel tijd 2 willekeurige Waste Disposal Units (3 op Mythic niveau) vuil zullen storten en adds spawnen.

Notice me Senpai raid guide Uldir fetid devourer waste disposal areas

Op normal en LFR raden wij aan om de Fetid Devourer NIET in deze uithoeken te tanken omdat men anders het risico loopt dat de Waste Disposal Unit actief wordt en men schade krijgt van het vuil. Op Heroic raden wij echter aan om de boss juist WEL onder een Waste Disposal Unit te tanken. Men zal op Heroic namelijk de ability Shockwave Stomp krijgen, welke hoge schade en zeer grote knockback doet. Door de Fetid Devourer bij een Waste Disposal Unit te tanken kan men gebruik maken van de muren om te zorgen dat men nauwelijks last heeft van de knockback. Zorg echter wel dat de boss verplaatst wordt wanneer de Waste Disposal Unit waar men onder staat actief wordt.

Notice me senpai raid guide Fetid devourer waste disposal

De Fetid Devourer beschikt over een passieve ability genaamd Thrashing Terror. Deze ability geeft de boss 4 stacks van de Thrashing Terror buff, welke door elke melee aanval van de Fetid Devourer 1 stack verliest. Als de laatste stack op is (dus met de vierde melee aanval) zal de boss een extra aanval genaamd Terrible Thrash uitvoeren. Deze Terrible Thrash komt altijd op de speler die het dichtste bij de tank staat en doet fysieke schade die 3x zo hoog is als een normale melee aanval van Fetid Devourer. Het is dus erg belangrijk dat de off-tank zo dicht mogelijk op de main tank staat om deze Terrible Thrash op te vangen. Gezien de ontzettend hoge schade MOET de off-tank een mitigation of andere defensive gebruiken om de schade van deze aanval te op te vangen. Indien de off-tank geen mitigations meer beschikbaar heeft raden wij aan om een tank swap te doen zodat de andere tank de Terrible Thrash kan opvangen.

De actieve ability van de Fetid Devourer is Rotting Regurgitation, welke gecast wordt wanneer Fetid Devourer 100 energy heeft. Hierbij zal hij zich richting een willekeurige speler in de raid draaien en 4 seconden lang zijn aanval voorbereiden. Na deze 4 seconden zal hij vervolgens in een trechtervorm voor zich uit rotzooi gaan spuwen. Spelers die geraakt worden door deze aanval krijgen ontzettend hoge nature damage en de Malodorous Miasma debuff. Wij raden aan om alle spelers dicht bij de boss te laten staan zodat men makkelijker de Rotting Regurgitation kan ontwjken.

Notice me Senpai Raid tactics uldir fetid devourer rotting regurgitation

Malodorous Miasma is een debuff waar men gedurende het gevecht mee te maken zal krijgen. Het wordt door de Fetid Devourer zelf op spelers gezet, maar het wordt ook gegeven aan spelers die geraakt worden door Rotting Regurgitation of door het vuil uit de Waste Disposal Units. De Malodorous Miasma debuff doet 18 seconden lang elke 2 seconden lichte nature damage. Als de debuff afgelopen is zal deze echter veranderen in de Putrid Paroxysm debuff.

Notice me senpai raid guide Fetid devourer miasma
Putrid Paroxysm is een debuff van 6 seconden die elke 2 seconden zeer hoge nature damage doet. Als een speler de Putrid Paroxysm debuff heeft en deze geraakt wordt door een mechanic die Malodorous Miasma geeft zal de speler een tweede stack van Putrid Paroxysm krijgen. Spelers met Putrid Paroxysm zullen nooit de random Malodorous Miasma van de Fetid Devourer op zich krijgen.
LET OP: Aangezien Putrid Paroxysm zoveel schade doet is het belangrijk dat de spelers met Malodorous Miasma alvast goed gehealed worden zodat zij niet te lage health hebben wanneer de debuff omslaat in Putrid Paroxysm.

Zoals eerder vermeld zijn er 6 Waste Disposal Units in het gevechtsgebied. Om de zoveel tijd zullen er 2 willekeurig gekozen Waste Disposal Units vuil gaat storten. Hierbij zullen zij ook echter een add spawnen: de Corruption Corpuscle. Deze adds kunnen niet bewegen en zullen meteen Enticing Essence gaan casten. Deze cast duurt 20 seconden en als deze is afgelopen zal de Fetid Devourer naar een Corruption Corpuscle toe lopen en de spell Consume Corruption casten.

Notice me senpai raid guide Fetid devourer corruption corpiscle

Consume Corruption duurt 6 seconden en als de cast afgelopen is zal de Fetid Devourer de add vernietigend en daarbij 10% HP terugkrijgen en tevens 20 energy krijgen. Het is dus van groot belang dat de Corruption Corpuscles verslagen worden voordat deze cast afgelopen is. Wij raden aan om de raid groep in tweeën te splitsen en elke groep op één van de adds te laten focussen. Men kan de boss ook eventueel meenemen naar een Corruption Corpuscle zodat er op de boss gecleaved kan worden. De boss zal namelijk niets doen met de Corruption Corpuscles totdat de Enticing Essence cast voltooid is. Aangezien de Fetid Devourer naar de adds toe moet lopen wanneer de Enticing Essence cast voorbij is ligt de hoogste prioriteit bij het verlsaan van de Corruption Corpuscle die het dichtst bij de Fetid Devourer is. Indien men een goede balans tussen ranged en melee heeft raden wij aan om één groep met melee te maken en deze de Fetid Devourer en Corruption Corpuscle te laten cleaven en de andere groep met ranged op de add te laten focussen die verder weg is.

 

World of Warcraft DPS icoonMELEE

Zorg dat men dicht bij de boss staat zodat men makkelijker de Rotting Regurgitation kan ontwijken. Focus op de Corrupting Corpuscles zodra deze spawnen.

HEROIC: zorg dat men met de rug naar een dichtbijzijnde muur staat om de knockback van Shockwave Stomp te verminderen.

World of Warcraft DPS icoonRANGED

Zorg dat men dicht bij de boss staat zodat men makkelijker de Rotting Regurgitation kan ontwijken. Focus op de Corrupting Corpuscles zodra deze spawnen.

HEROIC: zorg dat men met de rug naar een dichtbijzijnde muur staat om de knockback van Shockwave Stomp te verminderen.

World of Warcraft HEAL icoonHEALERS

Zorg dat men dicht bij de boss staat zodat men makkelijker de Rotting Regurgitation kan ontwijken.

Zorg dat spelers met Malodorous Miasma goed gehealed zijn zodat zij genoeg health hebben voor wanneer de debuff veranderd in Putrid Paroxysm.

Probeer zoveel mogelijk cooldowns te bewaren voor wanneer Fetid Frenzy actief wordt.

HEROIC: zorg dat men met de rug naar een dichtbijzijnde muur staat om de knockback van Shockwave Stomp te verminderen.

 

World of Warcraft TANKicoonTANKS

Stack ten alle tijden op de andere tank om de Terrible Thrash op te vangen als off-tank.

Houd als offtank de stacks van Trashing Terror goed in de gaten zodat men op tijd een mitigation gebruikt voor Terrible Thrash. Dit is tevens een cast dus men kan zich hierop voorbereiden. Tank swap indien de off-tank geen mitigations meer beschikbaar heeft.

Probeer zoveel mogelijk cooldowns te bewaren voor wanneer Fetid Frenzy actief wordt.

HEROIC: zorg dat men met de rug naar een dichtbijzijnde muur staat om de knockback van Shockwave Stomp te verminderen.

Boss Abilities

Thrashing Terror

Een passieve ability van de Fetid Devourer. Het geeft de Fetid Devourer 4 stacks van de Thrashing Terror buff en met elke melee aanval die hij doet zal er een stack verdwijnen. Na elke vierde melee aanval, als de stacks dus weg zijn, zal de boss Terrible Thrash casten op het target dat het dichtste bij de tank staat.
Terrible Thrash doet fysieke schade die 3x zo hoog is als een normale melee aanval van de boss. Na elke Terrible Thrash zal de Fetid Devourer weer 4 stacks van Thrashing Terror krijgen.
LET OP: Deze aanval kan niet ontweken worden, maar de schade kan wel voorkomen worden door een immuniteit.

Rotting Regurgitation

Deze ability wordt gebruikt wanneer de Fetid Devourer 100 energy heeft bereikt. De Fetid Devourer zal zich naar een willekeurige speler in de raid groep draaien en 3 a 4 seconden de spell casten. Na de cast zal hij een trechtervormige aanval voor zich uit doen welke ontzettend hoge nature damage doet en die de geraakte spelers de Malodorous Miasma debuff geeft.

Fetid Frenzy

Deze ability wordt geactiveerd wanneer de Fetid Devourer nog maar 50% health over heeft. Het zorgt ervoor dat de Fetid Devourer gedurende de rest van het gevecht 25% meer schade doet, maar ook 50% schade binnenkrijgt.

Shockwave Stomp (HEROIC)

Doet hoge fysieke schade aan alle spelers plus zeer grote knockback.

Malodorous Miasma

Deze debuff wordt af en toe op willekeurige spelers gezet gedurende het gevecht. Spelers met de debuff krijgen 18 seconden lang elke 2 seconden lichte nature damage. Wanneer de debuff afgelopen is zal de speler de nieuwe debuff Putrid Paroxysm op zich krijgen.

Putrid Paroxysm

Deze debuff krijgt men wanneer men de Malodorous Miasma debuff heeft gekregen en deze is afgelopen. Het doet 6 seconden lang elke 2 seconden hoge nature damage. Wanneer een speler de Putrid Paroxysm debuff heeft en deze geraakt wordt door een boss ability die Malodorous Miasma geeft zal de speler een extra stack van Putrid Paroxysm krijgen.

Corruption Corpuscle

Adds met vrij lage health die gespawned worden wanneer de Waste Disposal Units vuil storten. Deze adds zullen op hun plaats blijven en de spell Enticing Essence casten.
Enticing Essence is een oninterruptbare cast van 20 seconden. Zodra de cast klaar is zal de Fetid Devourer naar de Corruption Corpuscle toe gaan. Wanneer de Fetid Devourer deze Corruption Corpuscle heeft bereikt zal de spell Consume Corpuscle geactiveerd worden.
LET OP: Op Heroic zal Enticing Essence elke 2 seconden 1% health teruggeven aan de Corruption Corpuscle.
Consume Corpuscle is een cast van 6 seconden die de Fetid Devourer een Corruption Corpuscle laat opeten. Dit heeft als effect dat de Fetid Devourer 10% health terug krijgt en 20 energy krijgt. Als de Corruption Corpuscle verslagen is voordat Consume Corpuscle afgelopen is zal de boss niet gehealed worden en geen energy krijgen.