Welkom bij de Notice me Senpai~ Tactics Guide voor Uldir: MOTHER.
In deze guide zullen wij ingaan op de tactics die het progressie team van Notice me Senpai~ gebruikt voor de 2e boss in Uldir. Houd er rekening mee dat deze tactics een richtlijn zijn en niet per se hoeven te werken voor jouw team.

Inhoud:

Tactics

Algemeen

MOTHER is de tweede baas binnen de Uldir raid instance. Het is een gevecht met één enkele fase waarin de spelers zich door 3 verschillende kamers zullen moeten bewegen om aan een dodelijk vuur te ontsnappen. Men zal altijd in dezelfde volgorde door de 3 kamers heen gaan en men begint dus altijd in Chamber 01.

Afhankelijk van de groep zijn er twee momenten waarop Bloodlust/ Heroism/ Time warp of soortgelijke ability te gebruiken is. Er kan gekozen worden voor kamer 3 vanwege de Depleted Energy debuff op de boss die ervoor zorgt dat zij 100% extra schade ontvangt. Maar als de DPS hoog genoeg is kan men ervoor kiezen om Bloodlust/ Heroism/ Time warp of soortgelijke ability op start te gebruiken om zo te zorgen dat de boss lager in health in wanneer men de derde kamer bereikt. Ook is het mogelijk om de boss zelfs te verslaan voordat deze de 3e kamer bereikt. De transities zijn namelijk time based en niet health based. Wij raden aan om Bloodlust/ Heroism/ Time warp of soortgelijke ability te gebruiken op start zodat men minder problemen kan/ zal ervaren in de 3e kamer.

Chamber 01 & Chamber 02

De kamers waarin men vecht zijn rechthoekig en van elkaar afgeschermd door een Defense Grid, welke eruit ziet als een doorzichtige blauwe wand. Zolang de boss binnen een kamer is zal deze kamer langzaam energie gaan opbouwen. Men kan de hoeveelheid energie van de kamer zien in de bossframes aan de rechterkant van het scherm (Standaard UI). Na ongeveer 3 minuten zal de kamer 100% energie bereiken en zal Cleansing Purge geactiveerd worden. Hierbij wordt de hele kamer gevuld met vuur wat elke seconde schade doet aan de spelers die zich nog binnen de kamer bevinden. Het doel is dus om te zorgen dat men zich naar de volgende kamer begeeft voordat de Cleansing Purge actief is.

Notice me senpai raid tactic guide Uldir Mother overzicht kamer

Om naar de volgende kamer te komen zal men door de eerder genoemde Defense Grid moeten bewegen. Echter, wanneer een speler hier doorheen gaat doet dit schade aan de gehele raid. Daarnaast geeft op HEROIC/ MYTHIC een stackende debuff van 6 seconden die ervoor zorgt dat de schade van de volgende Defense Grid(s) verhoogd wordt. Deze damage is tevens afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Men zal dus gedurende het gevecht kleine groepjes van 2 a 3 man (of meer indien de healers dit aan kunnen) door de Defense Grid moeten sturen en wachten tot de debuff is vervallen voordat men de volgende groep stuurt. Hoeveel man men per keer stuurt zal afhangen van de health pools van de groep en van de difficulty. Wanneer men groepjes stuurt zal mogelijk afhangen van de group size: grotere groepen zullen in theorie langer de tijd nodig hebben om al hun spelers te verplaatsen dan kleine groepen. In het geval van een 30 man raid groep zal men elke 12 a 15 seconden een groepje moeten sturen, terwijl men met een groep van 10 man slechts elke 36-45 seconden een groep zal moeten sturen. Het is momenteel nog onduidelijk of de snelheid waarmee de kamer energie genereert afhangt van de group size of niet. Voorlopig gaan wij er echter van uit dat de energie generatie een constante is, ongeacht de grootte van de groep. Wanneer hier meer over bekend is zullen wij de guide updaten.

Wanneer een speler door een Defense Grid beweegt zal er na 3 seconden ook een Remnant of Corruption add gespawned worden. Deze adds moeten getankt worden om de melee klappen op te vangen en daarnaast zullen zij Clinging Corruption casten. Als deze cast door komt zal dit nature schade aan de hele raid doen en een zeer nare debuff geven die 5 seconden lang elke seconde nature damage doet. Het is dus van groot belang dat deze cast geinterrupt wordt, of onderbroken wordt door een stun of knockback. Zoals eerder vermeld dient de Defense Grid als Line of Sight effect, dus het komt puur op de spelers in de volgende kamer aan om de adds te interrupten en te verslaan.

Aangezien de Remnants of Corruption adds getankt moeten worden raden wij aan om sowieso als eerste 1 tank naar de volgende kamer te sturen. Daarnaast raden wij aan om ook een sterke DPS met interrupt/stun/knockback mee te sturen om de adds neer te krijgen en te interrupten. Indien men groepjes van 3 personen maakt kan men ervoor kiezen om als derde persoon een healer te sturen, of eventueel een DPS zodat de adds sneller neer gaan. In ieder geval zal men als allerlaatste de tank moeten sturen die MOTHER tankt aangezien de volgende kamer energie gaat opbouwen zodra MOTHER deze betreed.
LET OP: hoewel de Defense Grid een Line of Sight is zullen AoE abilities, projectielen en auras hier geen last van hebben.
LET OP: spelers die een immunity gebruiken terwijl zij door de Defense Grid heen gaan zullen wel schade aan de gehele raid doen maar geen add spawnen. Dit laatste kan veranderen op live servers.

Andere gevaren in de kamers zijn de Purifying Flame en de Wind Tunnel. Bij Purifying Flame zal er vuur ontsnappen uit een aantal roosters op de grond, wat degelijke schade doet aan alle geraakte spelers. Het vuur wordt van tevoren aangegeven met oranje draaikolkjes en men heeft 3 seconden de tijd om hier uit te gaan. In het geval van grote raid groepen raden wij aan om spelers zoveel mogelijk te stacken zodat men meer ruimte heeft om de Purifying Flame te ontwijken. In het geval van kleine raid groepen raden wij juist aan om te verspreiden indien de ruimte er is, zodat indien men toch geraakt wordt door een Purifying Flame dit minder drastische gevolgen heeft.

Notice me Senpai Raid tactics Uldir Mother purifying flame
Wind Tunnel zorgt ervoor dat er een sterke windvlaag vanuit één van de twee windroosters aan de zijkant zal komen. Deze windvlaag zal de groep richting een open rooster vol vuur aan de andere kant duwen. De windrichting kan/ zal elke keer dat deze ability plaats vindt afwisselen.

Notice me Senpai Raid tactics Uldir Mother wind tunnel

 

MOTHER zelf zal ten alle tijden getankt moeten worden. Wij raden aan haar naast de Defense Grid te tanken zodat de groep hier snel doorheen kan bewegen indien nodig. MOTHER zal altijd weggedraaid moeten worden van de groep in verband met Sanitizing Strike. Dit is een trechtervormige aanval die zij voor zich uit doet welke hoge fire damage doet aan geraakte spelers en deze tevens een stackende debuff geeft die de binnenkomende schade van de volgende Sanitizing Strike met 50% verhoogd. Deze aanval heeft een casttijd van 3 seconden en vanaf het moment dat de cast begint zal MOTHER niet meer bijdraaien. Dit betekent dus dat de tank de aanval ook kan en moet ontwijken. Indien dit correct gebeurd zullen er gedurende het gehele gevecht geen tank swaps nodig zijn en kan de andere tank zich volledig focussen op de Remnants of Corruption in de volgende kamer.

De groep krijgt periodiek te maken met de Uldir Defensive Beamzodra spelers de Defense Grid zijn door gegaan. Dit is een muur van lasers met een gat erin waar de raid veilig kan staan. Deze ability lijkt op de tornado’s van Mistress Sassz’ine in de Tomb of Sargeras raid instance.

Chamber 03

Wanneer men de derde kamer bereikt zal MOTHER de debuff Depleted Energy krijgen. Dit zorgt ervoor dat zij voor de rest van het gevecht 100% extra schade ontvangt. Daarnaast zal men op HEROIC/ MYTHIC in de derde kamer een extra variant krijgen van de Uldir Defensive Beam: hierbij valt er grid naar beneden vanaf het plafond. De veilige spots worden aangeduid met een vijftal gele cirkels. Spelers die door de lasers geraakt worden krijgen ontzettend hoge schade, dus het is belangrijk dat men in beweging blijft en dit ontwijkt. Om de zoveel tijd zal de Uldir Defensive Beam despawnen en vervolgens opnieuw uit het plafond komen, waarbij het in de tegenovergestelde richting zal draaien.

LET OP: op Mythic mode zal tevens na de verticale Uldir Defensive Beam de vijftal gele cirkels veranderen in Puryfing Flames

 

World of Warcraft DPS icoonMELEE

Zorg ten alle tijden dat men achter Mother gepositioneerd staat in verband met haar Sanitizing StrikeMaak gebruik van de pilaren om geen last te hebben van de Wind Tunnel en kijk uit zodra de Purifying flame ability plaats vind. Ga door de Defense Grid als het jou beurt is. Indien men een immuniteit heeft gebruik dit om te zorgen dat er geen add spawned.

Help ten alle tijden mee met het stunnen en interrupten van de Remnants of Corruption. Dit heeft absolute prioriteit als de adds levend zijn. Ontwijk de Uldir Defensive Beam maar zorg dat men nog steeds achter de boss staat.

 

World of Warcraft DPS icoonRANGED

Zorg ten alle tijden dat men achter Mother gepositioneerd staat in verband met haar Sanitizing StrikeMaak gebruik van de pilaren om geen last te hebben van de Wind Tunnel en kijk uit zodra de Purifying flame ability plaats vind. Ga door de Defense Grid als het jou beurt is. Indien men een immuniteit heeft gebruik dit om te zorgen dat er geen add spawned.

Help ten alle tijden mee met het stunnen en interrupten van de Remnants of Corruption. Dit heeft absolute prioriteit als de adds levend zijn. Ontwijk de Uldir Defensive Beam maar zorg dat men nog steeds achter de boss staat.

World of Warcraft HEAL icoonHEALERS

Zorg ten alle tijden dat men achter Mother gepositioneerd staat in verband met haar Sanitizing StrikeMaak gebruik van de pilaren om geen last te hebben van de Wind Tunnel en kijk uit zodra de Purifying flame ability plaats vind. Ga door de Defense Grid als het jou beurt is. Indien men een immuniteit heeft gebruik dit om te zorgen dat er geen add spawned.

Zorg voor een healing cooldown rotatie voor als de spelers door de Defense Grid zullen gaan bewegen. Hou rekening mee met onverwachte schade als men niet goed de Purifying flames ability ontwijkt. Ontwijk de Uldir Defensive Beam maar zorg dat men nog steeds achter de boss staat.

World of Warcraft TANKicoonTANKS

Zorg ten alle tijden dat Mother weg staat gedraaid van de groep vanwege de Sanitizing StrikeTanks dienen deze ability zelf ook te ontwijken. Indien men dit goed doet zal er geen tank swap plaats hoeven te vinden.

Spreek goed af welke tank als eerste door de Defense Grid gaat om de Remnants of Corruption te tanken. Zorg dat deze adds ten alle tijden geinterrupt worden en of gestunned. Ontwijk de Uldir Defense Beams en zorg dat Mother nog steeds weg gedraaid staat van de groep.

 

Boss Abilities

Sanitizing Strike (TANK)

Een aanval van MOTHER waarbij er redelijke fire damage wordt gedaan in een trechtervorm naar voren. Deze aanval geeft tevens een stackende debuff van 30 seconden die binnenkomende schade van de volgende Sanitizing Strike met 50% verhoogd. Deze aanval heeft 3 seconden cast tijd en zodra de cast begint zal MOTHER niet meer bijdraaien, waardoor het mogelijk is als tank om deze aanval te ontwijken.

Purifying Flame

De roosters onder de voeten van de spelers zullen vuur doen ontsnappen. Spelers die geraakt worden door het vuur zullen lichte fire damage krijgen. De locatie van het vuur wordt 3 seconden van tevoren aangegeven met oranje draaikolkjes en kan ontweken worden door hier uit te lopen.

Notice me Senpai Raid tactics Uldir Mother purifying flame

Wind Tunnel

Om de zoveel tijd zal er een sterke windstroom komen vanuit de linker- of rechterkant van de kamer die spelers richting een open rooster met Purifying Flame duwt. De richting waaruit de wind komt zal gedurende het gevecht steeds afwisselen. Men kan zich positioneren tegen een pilaar bij de opening van de kamer om zo geen gevaar te lopen door de wind.

Notice me Senpai Raid tactics Uldir Mother wind tunnel

Defense Grid

Elke kamer is afgeschermd door een Defense Grid. Dit ziet eruit als een doorzichtige blauwe wand. Wanneer een speler door een Defense Grid heen beweegt zal dit lichte fire damage aan de gehele raid groep doen en tevens iedereen een stackende debuff van 6 seconden geven die de schade van Defense Grid verhoogt. Tevens zal er een Remnant of Corruption gespawned worden in de nieuwe kamer 3 seconden nadat Defense Grid getriggered is.
LET OP: spelers die een immunity gebruiken wanneer zij door de Defense Grid heen gaan zullen nog wel schade aan de groep doen maar geen add spawnen.

Remnant of Corruption

Adds die gespawned worden 3 seconden nadat een speler door een Defense Grid is gegaan. Ze zullen de spell Clinging Corruption casten welke lichte nature damage doet aan alle spelers binnen 300 yards en een debuff geeft die 5 seconden lang elke seconde nature damage doet. Deze spell kan geinterrupt worden en tevens onderbroken worden door stuns en knockbacks.

Depleted Energy

Wanneer MOTHER in de derde kamer aankomt zal zij zoveel energie kwijt zijn dat zij de rest van het gevecht 100% meer schade ontvangt.

Uldir Defensive Beam

Een wand van gele lasterstralen met een gat erin die aan één van de uiteindes van de kamer spawnt. Deze wand blijft ongeveer 4 seconden aan de zijkant waarna het heel snel naar de andere kant zal bewegen. Geraakte spelers zullen ontzettend hoge schade ontvangen.
In de beta werd er ook gesproken over een tweede variant die in de derde kamer plaats zou vinden:
Een paars kruis van 4 laserstralen zal vanuit het plafond de kamer in vallen en beginnen met ronddraaien. Spelers die geraakt worden door de lasers zullen ontzettend hoge schade ontvangen. Om de zoveel tijd zal deze Uldir Defensive Beam verdwijnen en opnieuw vanuit het plafond naar beneden komen. Indien dit gebeurd zal de draairichting veranderen.

Cleansing Purge

Zolang MOTHER in een kamer is zal zij deze gaan vullen met energie. Na ongeveer 3 minuten zal de kamer op 100% energie zitten en zal de gehele kamer gevuld worden met vuur, wat schade doet aan alle spelers in de kamer. De hoeveelheid energie van de kamer kan men zien in de boss frames aan de rechterkant van het scherm (standaard UI).