Welkom bij de tactic guide van de Visions of N’zoth Horrific Visions – Stormwind. Deze guide is gebaseerd op de informatie ter beschikking is op wowhead.

Inhoud

 • Algemeen
 • Stormwind Cathedral
 • The Dwarven District
 • Trade District
 • Old Town
 • The Mage Quarter

Algemeen

In de horrific vision van Stormwind zijn 5 doelen te bereiken. Elke area in Stormwind heeft er 1. Er is 1 tainted/twisted area (easy), 2 corrupted areas (medium) en 2 lost areas (hard)

Het hoofddoel (main objective) is het verslaan van Alleria windrunner welke zich binnenin Stormwind Cathedral in de Cathedral Square bevindt. Zodra Alleria windrunner is verslagen wordt de horrific vision beëindigt en komt de speler in de rewards kamer. 

Om de bonus areas te doen dient men Ashjra’kamas, Shroud of Resolve te upgraden. Wat hier voor nodig is kan men terug vinden in onze guide over de Legendary cloak

Voor een full clear raden wij de volgende volgorde aan: The Dwarven District -> Old Town -> portal (optioneel)-> start -> Trade District -> The Mage Quarter -> Portal -> start –> Stormwind Cathedral

Uiteraard zijn er diverse manieren om deze Horrific Vision volledig te clearen.

Stormwind Cathedral

Stormwind Cathedral bevindt zich in de Cathedral Square area en is een tainted area, ook wel twisted area genoemd. Dit zijn de makkelijkste gebieden binnen een horrific vision. De madness effecten hebben een stuk minder invloed op de gameplay dan in de corrupted en lost areas. Daarnaast is de passieve sanity drain een stuk minder.

De main objective is het verslaan van Alleria windrunner. Zodra dit is gebeurt stop de horrific vision en wordt de speler of groep naar de reward kamer teleporteert. Stormwind Cathedral wordt bewaakt door 2 guards welke teleporteren en kunnen stunnen.

In de Cathedral Square is de volgende NPC te vinden:

 • Wizard: is rechts van de start te vinden en geeft na het verslaan een 7% versatility buff.

Voor elke behaalde bonus area krijgt Alleria windrunner 10% extra health en de abilities van de bazen in de bonus areas, dit zijn de hard mode abilities

Normale abilities van Alleria Windrunner:

 • Darkened SkyDeze ability schiet een pijl de lucht in die vervolgens in meerdere shadow magic puddles op de grond ontploft. Deze abilitie dient ontweken te worden
 • Void Eruption: Doet zeer hoge shadow damage en doet een 240 Sanity drain aan alle spelers die in Line of Sight (LoS). Om dit te voorkomen dient men uit LoS te gaan door achter de pilaren in de kamer te verstoppen.

Hard mode abilities van Alleria Windrunner:

 • Tainted Polymorphpolymorphed een willekeurig target in een schaap voor 4 seconden. LET OP: Deze cast is te interrupten.
 • Explosive Ordnancegooit explosieven op willekeurige spelers. Deze explosieven zullen na 5 seconden ontploffen. Spelers binnen 9 yards die geraakt worden zullen veel fire damage krijgen en te maken krijgen met 90 Sanity drain. Als de explosieven ontploft zijn zullen ze een permanente cirkel van vuur achterlaten die fire damage geeft aan spelers die erin staan. Tevens leveren deze vuur pools een 30 Sanity drain op. LET OP:  voordat de explosieven ontploffen kunnen spelers erop klikken om ze weg te trappen. Wij raden aan om dit zeker te doen, maar hou wel de detonation timer in de gaten.
 • Chains of Servitudeop 66% en 33% health zal deze ability gecast worden. Spelers worden gesilenced en zullen naar Alleria Windrunner getrokken worden. Zodra een speler in melee range komt wordt deze voor 5 seconden gestunned en krijgt te maken met 200 Sanity loss. Spelers kunnen de pilaren gebruiken om niet naar de boss getrokken te worden.

 

The Dwarven District

De Dwarven District is een corrupted area. Deze gebieden zijn iets moeilijker dan de tainted/twisted areas. Voor mogelijke madness effecten verwijzen we je door naar de algemene Horrific Vision guide. Vanaf rank 5 kan men hier cloak upgrades om level 6 tot en met 11 krijgen.

In de Dwarven District zijn de volgende BUFFS te vinden:

 • Minehouse: levert een 10% damage increase op. in het 3e of 4e mijnershuisje links van de start liggen allemaal mijnen. Als de deur dicht is, zal dit event er niet zijn. Men dient over een doolhof van mijnen te lopen en de “friendly” mines te gebruiken om overheen te lopen.
 • Etheral: levert 10% haste buff OF een kist met mementos op. Hij zit in het gebouw op de hoek van The Dwarven District net voordat men het gebied binnenloopt. De NPC zal vragen om een rood/wit crystal dat vlak bij de bommen in The Dwarven district bevindt.
 • Spirit House: levert 10% haste buff op. Versla enkele spirits naast het huis van de Etheral.

The Dwarven District heeft de volgende doelen:

 1. Versla 3 Brainwashed Gnomes
 2. Plaats 8 bommen
 3. Laat de bommen exploderen
 4. Versla Therum

Nog voordat men The Dwarven District binnengaat zullen er al 2 van de Brainwashed Gnomes de spelers aanvallen. Binnen bij de blacksmith area zit de 3e. De bommen zijn verspreid over het gebied en zullen geel oplichten op je minimap. Als deze allemaal geplaatst zijn zal de detonation key actief worden. Hierna zal Therum actief worden. Dit gebied heeft 1 noemenswaardige add Forge Guard Hurrul. Deze staat voor de ingang van de Deeprun Tram.

Abilities van Forge Guard Hurrul:

 • Entropic Leap:is een sprong richting een speler. Als de spelers geraakt worden zullen ze te maken krijgen met een knock-back, hoge shadow damge en een 30 Sanity drain.
 • Void-Tainted Blades:zal shadow damage doen aan de targets. Daarnaast wordt de bewegingssnelheid met 20% verlaagd gedurende 18 seconden.

Abilities van Therum:

empowered forge breath

 • Empowered Forge Breath: in een trechtervorm voor zich uit wordt een grote straal vuur gecast. Dit doet fire damage en zal voor 3 seconden lang elke seconde 25 Sanity drainen.  LET OP: deze ability dient ontweken te worden
 • Explosive Ordnancegooit explosieven op willekeurige spelers. Deze explosieven zullen na 5 seconden ontploffen. Spelers binnen 9 yards die geraakt worden zullen veel fire damage krijgen en te maken krijgen met 90 Sanity drain. Als de explosieven ontploft zijn zullen ze een permanente cirkel van vuur achterlaten die fire damage geeft aan spelers die erin staan. Tevens leveren deze vuur pools een 30 Sanity drain op. LET OP:  voordat de explosieven ontploffen kunnen spelers erop klikken om ze weg te trappen. Wij raden aan om dit zeker te doen, maar hou wel de detonation timer in de gaten.

Voor rank 6 tot en met rank 9 dient de Dwarven District OF Trade District succesvol afgerond te worden.

Voor rank 10 en 11 dient men de Dwarven District EN Trade District succesvol af te ronden in 1 run, of de Dwarven District OF Trade District succesvol afronden in 2 runs.

 

Trade District

Het Trade District is een corrupted area. Deze gebieden zijn iets moeilijker dan de tainted/twisted areas. Voor mogelijke madness effecten verwijzen we je door naar de algemene Horrific Vision guide. Vanaf rank 5 kan men hier cloak upgrades om level 6 tot en met 11 krijgen.

In het Trade District kan de volgende NPC te vinden zijn:

 • Abondoned Guildbank: op de plek waar de guildbank in de bank zit. Dit levert een 10% crit buff op.

 

Het Trade District heeft de volgende doelen:

 • Versla Inquisitor Darkspeak
 • Versla Slavemaster Ul’rok
 • Bevrijd 8 gevangen

Afhankelijk vanaf welke kant de spelers dit gebied binnenkomen zullen ze een aantal add packs moeten verslaan. Inquisitor Darkspeak staat voor de trap naar de flightmaster. Als deze verslagen is zal Slavemaster Ul’rok actief worden. Deze is te vinden voor de ingangspoort van Stormwind. Zodra deze is verslagen zullen de 8 kooien in het gebied actief worden.

Abilities van Inquisitor Darkspeak:

 • Agonizing Torment: Dit is een channel op een willekeurige speler welke gedurende 6 seconden elke 1,5 seconde 10 Sanity drained. LET OP: deze cast is te interrupten wat we ook ten zeerste aanraden om te doen.
 • Convertverandert een speler in een hostile target en zal 100% healing vermindering krijgen.

Abilities van Slavemaster Ul’rok:

 • Chains of Servitudeop 80% en 30% health zal deze ability gecast worden. Spelers worden gesilenced en zullen naar Slavemaster Ul’rok getrokken worden. Zodra een speler in melee range komt wordt deze voor 5 seconden gestunned en krijgt te maken met 200 Sanity loss. Loop tegen de richting in en voorkom dat men te dichtbij komt of in een tentacle slam terecht komt.
 • Periodiek zullen er tentacles uit de grond komen die na enkele seconden een slam op de grond doen. Spelers die geraakt worden krijgen shadow damage en Sanity loss.

Voor rank 6 tot en met rank 9 dient de Trade District OF Dwarven District succesvol afgerond te worden.

Voor rank 10 en 11 dient men de Trade District EN Dwarven District succesvol af te ronden in 1 run, of de Trade District OF Dwarven District succesvol afronden in 2 runs.

 

Old Town

Old Town is een lost area. Deze gebieden zijn de moeilijkste areas. Voor mogelijk madness effecten verwijzen we je door naar de algemene Horrific Vision guide.

De Old Town heeft de volgende doelen:

 1. Rendez-vous met Valeera
 2. Verkrijg Armsmaster Terenson’s Key
 3. Verkrijg Alx’kov the Infested’s Key
 4. Versla Overlord Mathias Shaw’s veiligheidsmaatregelen
 5. Versla Overlord Mathias Shaw
 6. optioneel pak de portal naar Cathedral Square

Zodra men vanuit de Dwarven District of Trade District de Old Town inkomt zal men met Valeera rendez-vousen. Versla hierna de Armsmaster Terenson en Alx’kov the Infested om 2 keys te bemachtigen. Deze keys zijn nodig om 2 guardian orbs uit te zetten, alvorens de hekken naar Overlord Mathias Shaw opgezet worden. Indien spelers in een groep zijn zullen 2 spelers op hetzelfde moment op de orbs moeten klikken. Als een speler alleen is zal Valeera automatisch de tegenovergestelde orb uitzetten.

Na het verslaan van Overlord Mathias Shaw zal er een portal spawnen welke spelers de Cathedral Square teleporteren, dit is een optionele functie.

Abilities van Armsmaster Terenson:

 • Blade Flourisheen herhaaldelijke aanval op een target die dicht bij hem staat. Deze aanval doe fysieke damage en levert gedurende 4 seconden elke seconde 30 Sanity drain op.
 • Roaring Blastzal hoge fire damage doen aan alle spelers in de buurt en zal spelers die geraakt worden met 120 Sanity drainen. Deze cast is te interrupten.

Abilities van Alx’kov the Infested:

 • Corrupted Blight:zorgt voor een disease op een target speler. Deze disease doet lichte shadow damage per 2 seconden gedurende 30 seconden lang. Dit effect verspreid zich onder allies, zorg dus dan met verspreid staat.
 • Lurking Appendagetendrils zullen uit de grond tevoorschijn komen en spelers in de buurt silencen. Ze doen lichte shadow damage en leveren een 30 Sanity drain op per seconde dat spelers in de buurt staan.

Abilities van Mathias Shaw:

 • Eye of Chaos: is een add die Overlord Mathias Shaw bijstaat in het gevecht. Deze add zal Dark Gaze uitvoeren op spelers die naar het oog kijken. Dit zorgt voor 20 Sanity damage elke 2 seconden. LET OP: er komen steeds meer Eyes of Chaos bij naarmate het gevecht langer duurt.
 • Periodiek zal Overlord Mathias Shaw vanish gebruiken om spelers van random spelers aan te vallen. Zijn aanval zal Sanity drainen.

Na het verslaan van Overlord Mathias Shaw zal er een portal naar de Cathedral Square spawnen. Het gebruik van deze portal is optioneel en hangt af van de speler of groep.

The Mage Quarter

The Mage Quarter is een lost area. Deze gebieden zijn de moeilijkste areas. Voor mogelijk madness effecten verwijzen we je door naar de algemene Horrific Vision guide.

The Mage Quarter heeft de volgende doelen:

 1. Sluit 5 Void Portals
 2. Versla Magister Umbric
 3. Pak de portal naar Cathedral Square

Over het gebied verspreid zijn 4 portals die gesloten worden door de Portal Keepers te verslaan. De 5e portal wordt gesloten door Zardeth of the Black Claw te verslaan. Alle portals worden op de mini-map aangegeven. Zolang Zardeth of the Black Claw actief is zal deze patrols spawnen die door het hele gebied lopen. Naast Zardeth of the Black Claw is er nog één noemenswaardige NPC de Boundless Corruption welke onder aan de mage tower te vinden is.

Zodra alle portals gesloten zijn kan men de mage tower in om daar Magister Umbric te verslaan. Na het verslaan van van Magister Umbric kan men een portal pakken naar Cathedral Square.

Abilities van Zardeth of the Black Claw:

 • Shadow Boltzal lichte shadow damage doen aan het target. Deze cast is te interrupten.
 • Rain of FireLaat net als de warlock ability het regenen van vuur. Spelers die erin staan krijgen naast damage ook nog elke 2 seconden te maken met een 30 Sanity drain gedurende 30 seconden. Spelers dienen hier snel uit te bewegen.
 • Zardeth of the Black Claw zal periodiek 3 Unstable Servant adds spawnen.

Abilities van Boundless Corruption:

 • Chaos Breatheen channel van shadow breath voor de add uit in een trechtervorm. Spelers die geraakt worden krijgen shadow damage en te maken met 30 Sanity drain elke 0.8 seconde gedurende 4 seconden.
 • Periodiek zullen er op de posities van spelers shadow erupties plaatsvinden. Dit resulteert in shadow damage en Sanity damage.

Abilties van Magister Umbric:

 • Frozen Stormop 80%, 45% en 25% health teleporteert Magister Umbric naar de andere kant van de kamer om vervolgens deze ability uit te voeren. Hij zal ice bolts over het speelveld lanceren welke een 30  Sanity drain opleveren aan spelers die geraakt worden. Daarnaast krijgen spelers die geraakt worden ook te maken met frost damage en verminderde bewegingssnelheid. Men kan Magister Umbric enkel in 6 yards range aanvallen, dit zal tevens de ability stoppen.
 • Entropic Missiles: een channeled ability op een target die gedurende 3 seconden elke seconde shadow damage en 15 Sanity drained. Deze cast is te interrupten.
 • Tainted Polymorphpolymorphed een willekeurig target in een schaap voor 4 seconden. LET OP: Deze cast is te interrupten.