Welkom bij de Notice me Senpai guide voor de Horrific Visions van patch 8.3: Visions of N’zoth. Deze guide is op basis van de informatie die beschikbaar is op wowhead

Inhoud

 

Wat zijn Horrific Visions

In patch 8.3 zijn de Horrific Visions geïntroduceerd. Deze mini instances van Ogrimmar en Stormwind kunnen solo gedaan worden maar ook met een 5 man groep. Uit deze instances kan men diverse rewards krijgen zoals cosmetische upgrades, Corrupted Mementos, azerite essences en nog veel meer. Deze guide gaat ervan uit dat spelers de introductie questline van 8.3 hebben gedaan en in bezit zijn van  Ashjra’kamas, Shroud of Resolve.

Allereerst is er natuurlijk de vraag waarom deze Horrific Visions belangrijk zijn? Voor spelers die van gear houden of op een redelijk niveau mythic keystones doen en of raiden is het upgraden van Ashjra’kamas, Shroud of Resolve belangrijk om om te gaan met de corruptie die de gear kan krijgen. Corruptie is namelijk de vervanging van warforging en titanforging van items. Het behalen van de doelen gesteld door Wrathion leveren een Malefic Coreop waarmee de cloak geupgrade kan worden.

Voor een uitgebreidere uitleg over corruptie gear en de cloak verwijzen we je door naar onze basis guide over de Legendary Cloak: Ashjra’kamas, Shroud of Resolve.

Naast de upgrade items is het ook de manier om Corrupted Mementos te farmen voor titan research opties, rewards en meer. Hier komen we later nog op terug.

Spelers kunnen solo of in groepjes gear halen die op kan schalen naar 470 item level. Hiermee kunnen spelers in de buurt komen van de mythic keystone +15 rewards en heroic en mythic Ny’alotha the waking city raid instance gear.

De volgende vraag die men kan stellen is, hoe kan men deze Horrific Visions eigenlijk doen?  Om toegang te krijgen tot de Horrific Visions dient men in het bezit te zijn van een Vessel of Horrific VisionsDeze Vessel of Horrific Visions koop je bij Wrathion in de Chamber of Heart  voor 10.000 Coalescing Visions. Deze currency krijgt men door de Assaults te voltooien in Uldum en Vale of Eternal Blossom.  Een greater assault (1x per week) geeft 12k+ Coalescing Visions, en de smaller assaults (2x per week) 6,5k Coalescing Visions.

Tijdens een greater assault is er ook een mini vision of N’zoth aanwezig waar een daily te halen is om Coalescing Visions te halen. De eerste keer dat men deze daily doet ontvangt men 3k Coalescing VisionsVoor elke opvolgende daily krijgt men 1,5k. In zowel de great assault als smaller assaults zijn dagelijks 7 daily quests beschikbaar die elk 325 Coalescing Visions opleveren.

Om de Horrific Vision binnen te gaan moet men op de gateway naast MOTHER in de Chamber of Heart klikken en in allemaal in bezit zijn van een Vessel of Horrific Visions. Binnen in de kamer waar men terecht komt staat Wrathion te wachten, spreek met hem om de instance te beginnen.

UI

Om goed door de Horrific vision heen te gaan is het belangrijk om te snappen wat er allemaal op je scherm staat tijdens deze instances. Dit voorbeeld gaat uit van de standaard world of warcraft UI. Alle andere UI addons hebben dezelfde informatie, alleen kan het soms op een andere plek op het scherm staan.

 1. Groeps Sanity: hier vind je de sanity van alle groeps leden. Dit is zowel te zien in de standaard party frames als de raid frames. Als er iemand is die sanity 0 heeft zal de balk gaan oplichten. Men kan ze reviven door een Sanity Restoration Orb vlakbij te plaatsen, of de helft van je eigen sanity op te offeren.
 2. Eigen Sanity: ook heel belangrijk natuurlijk. Als deze bar 0 bereikt zal men doodgaan. Teamleden kunnen je reviven met hierboven genoemde methodes.
 3. Sanity Restoration Orbs: Je krijgt als zowel solo als groep 3 sanity orbs toegewezen. Met deze orbs kan je de sanity van de groep of jezelf weer aanvullen tot 100%, let op in een groep heb je dus niet 3 orbs per persoon, maar als groep!
 4. Sanity Damage: als men damage krijgt of in een ability staat die sanity loss oplevert zal dit in het paars bij je karakter weergegeven worden.
 5. Active Madness: Dit is de huidige actieve madness in het gebied waar men zich in bevindt. Deze effecten zullen actief zijn totdat spelers naar een volgend gebied gaan.
 6. Main Objective Tracker: hier staat aangegeven wat men moet doen om de Horrific vision gebied te voltooien, hier ziet men ook de verzamelde Corrupted Mementos.
 7. Bonus Objective Tracker: Elk bonus gebied heeft een speciale objective om het bonus gebied te voltooien. Er zijn totaal 4 bonus areas in zowel Ogrimmar en Stormwind. 

Sanity

Omdat Sanity een grote rol speelt in de Horrific Visions besteden we hier extra aandacht aan. De standaard sanity is 1000 maar kan verhoogt worden door Titan research naast MOTHER in de Chamber of Heart. Als de Sanity 0 bereikt dan gaat de speler dood. Aan de andere kant, als de speler doodgaat wordt de Sanity 0. Het verliezen van Sanity kan op de volgende manieren:

 • Passieve Sanity drain: In elke vision of N’zoth, hier vallen de Horrific Visions ook onder, is er sprake van een passieve sanity drain. Dit houdt in dat er Sanity gedrained wordt ongeacht wat men doet. De hoeveelheid Sanity loss is afhankelijk van het gebied waar men zich in bevindt.
 • Sanity loss van creatures:  Er zullen in visions of N’zoth creatures aanwezig zijn die een ability hebben om Sanity bij spelers te drainen. In de Horrific Visions zijn de creatures die deze abilities hebben te herkennen aan de Sanity Breaker buff.

Als een speler doodgaat, kan een speler die nog levend is en genoeg sanity heeft een Sanity Restoration Orb gebruiken, of de helft van zijn Sanity opofferen om de dode speler te reviven. LET OP: men heeft maar 3 stacks van deze ability.

Als alle spelers dood zijn zal de Horrific Visions ten einde komen en de spelers ge-evacueerd worden door MOTHER,

Hoe hoger de rank van Ashjra’kamas, Shroud of Resolve is, des te minder zullen alle vormen van Sanity loss zijn in de visions of N’zoth. 

Doelen en Gameplay

Het doel van een Horrific Vision is het behalen van bepaalde doelen welke in verschillende areas kunnen zitten. Elke vision heeft 1 main objective (tainted/twisted Area) en 4 bonus objectives. Van de bonus objectives zijn 2 corrupted (medium) area’s en 2 lost (hard) area’s. De lost area’s bevatten meer elite adds en zijn over het algemeen moeilijker te behalen.

Het is altijd goed in de gaten te houden wat de limieten van je Sanity is. Je zal niet in 1 keer een gehele vision kunnen clearen. Het wordt sterk aangeraden om enkel de bonus objectives te doen die nodig zijn voor de upgrades van je cloak

Als een bonus objective te moeilijk gaat zijn zal deze rood oplichten op de map als men erover heen gaat met de muis:

Het uiteindelijke doel is om de Main objective te halen, namelijk het verslaan van Thrall in Ogrimmar en Alleria in Stormwind. Om de cloak te upgraden dienen spelers de bonus area’s te clearen. Indien spelers de desbetreffende bonus area hebben gecleared, maar niet de main objective hebben gehaald, zullen ze nog steeds de upgrades krijgen uit de reward kistjes. Push jezelf in het begin dus niet te hard en focus op wat gehaald moet worden.

Zodra Thrall en of Alleria verslagen is zal de Horrific Vision ten einde zijn. In de kamer waar men terecht komt zullen nu de reward kistjes staan. Een grote in het midden voor de Main objective en tot 4 kleintjes afhankelijk van hoeveel bonus objectives er gecleared zijn.

Voor een specifiekere uitleg over de Horrific Visions – Ogrimmar en Horrific Visions – Stormwind raden wij aan om naar diens guides te gaan.

Naast dat elke area een specifiek doel heeft om te behalen, worden ze ook beinvloed door een Madness effect.

Madness

Elke week roteren de verschillende madness effecten, zoals de effecten in mythic keystone elke week veranderen.

De Tainted/Twisted areas kunnen de volgende madness effecten hebben:

 • Desynchronized: Al je spells en abilities zorgen ervoor dat je tussen “Fast time” en “Slow Time” beweegt. Fast time zorgt ervoor dat tijd 30% sneller gaat, dit versnelt buffs, debuffs en zorgt ervoor dat je sneller cast en beweegt. Slow time doet het tegenovergestelde.
 • Bloodthirsty: Je zal periodiek al je allies als vijanden damage geven waarbij je jezelf een beetje zal healen afhankelijk van hoeveel targets je hebt geraakt. Deze ability is te herkennen aan een grote rode cirkel.
 • Promised Power: Periodiek zal er een voidzone spawnen in het gebied. Spelers die erin staan zullen een damage increase krijgen van 25%. Indien men faalt om erin te staan zal de damage done met 10% afnemen.

De Corrupted areas kunnen de volgende madness effecten hebben:

 • EntomophobiaIn combat zal men stacks van deze debuff opbouwen. deze debuff representeerd hoeveel insecten jij op je hebt. Als men 5 stacks krijgt zal de speler ongecontroleerd 5 seconden lang vooruit rennen. Om te voorkomen dat men 5 stacks krijgt dient men te springen.
 • Dark DelusionsDit effect summoned een shadow versie van de speler, die deze vervolgens gaat achtervolgen. Als de speler geraakt wordt door zijn shadow versie, krijgt deze te maken met een stun van 4 seconden en damage.
 • Scorched Feet: Je krijgt het heel heet onder je voeten. Als je beweegt wordt je geforceerd om over een lava pool te springen.

De Lost areas kunnen de volgende madness effecten hebben:

 • Split Personality: Periodiek zal er om de speler een cirkel gevormd worden met spiegelbeelden van de speler. Als men een spiegelbeeld raakt wordt men voor 6 seconden gedesoriënteerd. Blijf stilstaan of verlaat de cirkel op de open plek. Als dit effect triggered gaat het beeldscherm paars gloeien, stop direct alle beweging als dit gebeurt.
 • Leaden Foot: Als men beweegt bouwen er stacks op. Deze stacks zorgen ervoor dat spelers zich niet meer kunnen bewegen. Om te zorgen dat deze stacks naar beneden gaan, dient men stil te staan.
 • Volatile Intent:Periodiek zal een deel van de damage die spelers op vijanden doen teruggekaatst worden.
 • Haunting Shadows: Periodiek zullen spelers een shadow image maken van zichzelf met een paarse cirkel eromheen. Na 4 seconden zal iedereen die in de cirkels staat gefeared worden.

Potions

In de Horrific Visions zullen verspreid over de steden 5 verschillende soorten potions te vinden zijn. Gedurende 1 vision, zal een desbetreffende kleur altijd hetzelfde effect hebben. Deze effecten worden echter gereset als men een  nieuwe vision begint. De volgende soorten potions zijn te vinden in de Horrific Visions:

 • +100 Sanity
 • – 100 Sanity (wordt verminderd door de Cloak level)
 • Spicy Potionperiodiek spuwt men vuur over vijanden. Als de buff na 5 minuten verdwijnt zal de speler zelf kort in vuur en vlam komen te staan
 • Sluggish Potion: healed 2% van de maximale health per 5 seconden. Als de buff na 5 minuten verdwijnt zal de bewegingssnelheid korte tijd vermindert zijn.
 • Sickening Potion: zorgt voor 5% minder damage van alle bronnen. Als de buff na 5 minuten verdwijnt zal je karaker ongecontroleerd overgeven.

Masks

De masks zijn het end-game systeem van de Horrific Visions. De maskers kunnen aangezet worden om de runs uitdagender te maken en leveren meer op. Deze kunnen geactiveerd worden voordat men bij Wrathion de echte vision activeerd door op de gloeiende totems te klikken in de kamer:

Er zijn in totaal 5 maskers te verdienen welke allemaal hetzelfde effect hebben welke stacked:

 • +25%health voor vijanden
 • +25% damage voor vijanden
 • +20% meer Corruped Mementos voor de speler

Naast bovenstaande effecten heeft elk masker ook nog een unieke ability:

Er hoeft slechts 1 speler een masker te hebben verdient om deze voor een groep beschikbaar te hebben. Om de maskers te unlocken dient men aan de volgende eisen te voldoen:

Titanic Research Archive

Het Titan Research Archive systeem is een upgrade systeem dat hetzelfde werkt als de Order Hall en War Campaign systemen. Spelers kunnen hier Corrupted Mementos spenderen om de Horrific Visions makkelijker te maken door middel van upgrade:

Rewards

Er zijn verschillende rewards te behalen met de Horrific Visions:

Gear rewards

Er droppen pre-raid sets, welke gebasseerd zijn op de Ny’alotha the waking city LFR set:

 • Plate: Malignant Leviathan’s set
 • Mail: Nefarious Tormentor’s set
 • Leather: Insatiable Maw set
 • Cloth: Vila Manipulator’s set

Verder kan met tot wel 470 itemlevel gear rewards krijgen. Voor elke tier geldt dat deze maar 1 keer per week behaald kan worden als reward:

Conditie item level reward
Main objective 420
Main objective + 2 bonus 430
Full clear 445
full clear +1 mask 450
full clear + 2 mask 455
full clear + 3 mask 460
full clear + 4 mask 465
full clear + 5 mask 470

LET OP: om deze gear reward te krijgen dient ten alle tijde de Main objective behaalt te worden.

Azerite Essences

De volgende Azerite Essences kunnen behaalt worden in de Horrific Visions:

Rank 1 is te behalen door de corrupted chests in Thralls en Alleria’s area

Rank 2 is te behalen uit de corrupted chests in lost areas

Rank 3 is te behalen door 45x Sparks of Unwavering Strengthom te vormen. De corrupted areas leveren 1 spark op, de lost areas 3.

rank 4 is te behalen door de achievement: Through the Depths of Vision

Cosmetic/mounts/pets/toys

Er zijn diverse cosmetics, pets en toys te verdienen met het behalen van de areas. Enkele waar een voorwaarde aan vast zit staan hieronder vernoemt

deze backpack kan bij Wrathion gekocht worden voor 40k Corrupted Mementos

De Mail muncher kan verdient worden door op de 5 brievenbussen te klikken in beide steden. Elke area heeft een brievenbus waarop geklikt kan worden. Als de Mail Muncher add spawnt en gekilled wordt dropt deze voor iedereen in de party de bovenstaande mount. Heb je vergeten te looten? Niet getreurd hij wordt netjes naar je toe gemaild.

Reek is de award voor de achievement Reeking of VisionsVoor deze achievement dient men in beide steden alle 5 de areas in 1 keer succesvol te zijn afgerond.

De void-touched skull is te vinden in de vision of Stormwind achter de orphanage op het Cathedral district. Voor spelers die tomtom gebruiken bij de coordinaten 58.9, 52.9