Welkom bij de tactic guide van de Visions of N’zoth Horrific Visions – Ogrimmar. Deze guide is gebaseerd op de informatie die ter beschikking is op wowhead

Inhoud

 

Algemeen

In de horrific vision van Ogrimmar zijn 5 doelen te bereiken. Elke area in Ogrimmar heeft er 1. Er is 1 tainted area (easy), 2 corrupted areas (medium) en 2 lost areas (hard).

Het hoofddoel (main objective) is het verslaan van Thrall welke zich binnenin Grommash Hold in de Valley of Strength bevindt. Zodra Thrall is verslagen wordt de horrific vision beëindigt en komt de speler in de rewards kamer. 

Om de bonus areas te doen dient men Ashjra’kamas, Shroud of Resolve te upgraden. Wat hier voor nodig is kan men terug vinden in onze guide over de Legendary cloak

Voor een full clear raden wij de volgende volgorde aan: The Valley of Spirits -> The Valley of Wisdom -> totem -> start -> The Drag -> The Valley of Honor -> totem -> start – Grommash Hold.

Uiteraard zijn er diverse manieren om deze Horrific Vision volledig te clearen.

Grommash Hold

Grommash Hold bevindt zich in de Valley of Strength en is een tainted area, ook wel twisted area genoemd. Dit zijn de makkelijkste gebieden binnen een horrific vision. De madness effecten hebben een stuk minder invloed op de gameplay dan in de corrupted en lost areas. Daarnaast is de passieve sanity drain een stuk minder.

De main objective is het verslaan van Thrall. Zodra dit is gebeurt stop de horrific vision en wordt de speler of groep naar de reward kamer teleporteert. Grommash Hold wordt bewaakt door 2 guards, welke naast melee damage ook een vervelende fear ability hebben waardoor spelers gefeared worden. Deze cast is te interrupten.

In de Valley of Strength kan men elke week 1 van de volgende NPC’s vinden:

 • Gamon: deze staat in de inn (direct rechts van de start) en geeft na verslaan de10% health buff Heroes’ Bulwark
 • Naros: staat in het blacksmith gebouw (vlak bij de helling naar de Valley of Spirits) en geeft na verslaan de10% damage buff Smith’s Strength

Voor elke behaalde bonus area krijgt Thrall 10% extra health en de abilities van de bazen in de bonus areas, dit zijn de hard mode abilities.

Normale abilities van Thrall:

 • Surging DarknessThrall springt bij deze ability in de lucht. Dit heeft als gevolg dat OF de midden ring OF de buitenring met void energie zal exploderen. Als de eerste explosie is geweest een tweede explosie van de andere ring. De explosie doet hoge shadow damage en zorgt voor 60 Sanity loss.
 • Seismic SlamThrall zal een target kiezen en in een rechte lijn voor zich uit een lange slam uitvoeren. Spelers die hier geraakt door worden raken 2 seconden gestunned en krijgen te maken met 30 Sanity loss

Hard mode abilities van Thrall:

 • Cries of the Voidals Thrall 55% health bereikt zal hij een absorptie schild krijgen van 25% van zijn max. health. Spelers dienen dit schild weg te dpsen voordat de 6 seconden durende cast is afgelopen. Als de cast is afgelopen zal de het resterende schild shadow damage en Sanity damage op spelers doen.
 • Hopelessness: als Thrall 80% en 40% health bereikt zal hij de ability Hopelessness casten. Dit zal spelers gedurende 10 seconden silencen. Om dit op te heffen dienen spelers in de gouden orb te gaan staan die dichtbij zal spawnen.
 • Void Boar: er zullen 2 Void Boars aan de zijde van Thrall staan. Deze Void Boars zullen Void Quills op random spelers casten. Deze doen hoge shadow damage en drainen 30 Sanity.
 • Defiled GroundDeze ability komt in plaats van de Seismic Slam. Net zoals bij de Seismic Slam zal Thrall een target kiezen en richting die kant een slam doen. Alle spelers in een rechte lijn voor hem worden 3 seconden gestunned en verliezen 60 Sanity.

The valley of Spirits

De Valley of Spirits is een corrupted area. Deze gebieden zijn iets moeilijker dan de tainted/twisted areas. Voor mogelijke madness effecten verwijzen we je door naar de algemene Horrific Vision guide. Vanaf rank 5 kan men hier cloak upgrades om level 6 tot en met 11 krijgen.

In de Valley of Spirits kan de volgende NPC gevonden worden:

 • Bwemba: na verslaan geeft deze de 10% haste en bewegingssnelheid buff Spirit of Wind. De NPC staat direct links van de ingang. LET OP: deze NPC wisselt af met Warpweaver Dushar in The Drag.

 

De Valley of Spirits heeft de volgende doelen:

 1. Assisteer Zekhan (versla de 4 adds die hem aanvallen)
 2. Versla Decimator Shiq’voth deze staat voor de toegangspoort.
 3. Zor Lonetree bevrijden
 4. Witch Doctor Umbu bevrijden
 5. Terga Earthbreaker bevrijden
 6. Sian’tsu bevrijden
 7. Versla Oblivian Elemental.

Als men naar de Valley of Wisdom gaat komt men Zekhan tegen die een aantal adds bevecht. Versla deze en spelers kunnen verder gaan naar Decimator Shig’voth. In de Valley of Wisdom dienen er 4 shamans bevrijdt te worden. Als de adds om de shamans verslagen zijn en moeten spelers op de binding totems klikken die de shamans gevangen houden. Als alle shamans bevrijd zijn moet de Oblivian Elemental verslagen worden om de Valley of Spirits succesvol af te ronden.

Abilities Decimator Shig’voth:

 • Surging FistHij charged naar een target toe en doet fysieke damage + knockback. Deze ability kan ontweken worden!
 • Decimator: hij schiet een void bolt voor zich uit die op maximale range terug schiet naar Decimator Shig’voth. Op de terugweg doet deze bolt hoge shadow damage en levert 120 Sanity loss op. Deze ability MOET ontweken worden.

Abilities Oblivian Elemental:

 • Hopelessness: als Oblivian Elemental 80% en 40% health bereikt zal hij de ability Hopelessness casten. Dit zal spelers gedurende 10 seconden silencen. Om dit op te heffen dienen spelers in de gouden orb te gaan staan die dichtbij zal spawnen.
 • Periodiek zullen er diverse shadow waves door het veld heen komen. Spelers die hierdoor geraakt worden krijgen te maken met Sanity loss.

Voor rank 6 tot en met rank 9 dient de Valley of Wisdom OF The Drag succesvol afgerond te worden.

Voor rank 10 en 11 dient men de Valley of Wisdom EN The Drag succesvol af te ronden in 1 run, of de Valley of WIsdom OF The Drag succesvol afronden in 2 runs.

The Drag

The Drag is een corrupted area. Deze gebieden zijn iets moeilijker dan de tainted/twisted areas. Voor mogelijke madness effecten verwijzen we je door naar de algemene Horrific Vision guide.

In de The Drag kan de volgende NPC gevonden worden:

 • Warpweaver Dushar: na verslaan geeft deze de 10% crit chance buff Ethereal Essence. De NPC moet gesummoned worden in de transmog hut.Hier staat een Ethereal Portal waar op geklikt moet worden. LET OP: deze NPC wisselt af met Bwemba in The Valley of Spirits.

 

The Drag heeft de volgende doelen:

 1. Versla Annihilator Lak’hal
 2. Praat met Garona
 3. Controleer de gebouwen voor overlevenden
 4. Versla Inquisitor Gnshal

Zodra men de Drag binnenkomt zal men tegen Annihilator Lak’hal aanlopen. Als deze is verslagen zal Garona iets verderop bewusteloos liggen, praat met haar om haar weer bij bewustzijn te brengen. Terwijl de spelers adds verslaan dient men op rommel voor deuren te klikken om de overlevenden te vinden.  De gele spots geven een globale indicatie waar deze deuren te vinden zullen zijn. LET OP: er zal een vijandige overlevende spawnen.

Als alle overlevenden bevrijdt zijn wordt Inquisitor Gnshal actief. Versla deze mini boss om de area succesvol af te ronden.

Abiltities van Annihilator Lak’hal:

 • Dark Force: bestaat uit een beam van void energie op een target. Deze beam zal de target volgen en kan niet ontweken worden door het taret. Naast shadow damage zal de beam alle spelers die het raakt wegduwen.
 • Orb of Annihilation: lanceert een orb in een rechte lijn welke hoge shadow damage doet en 60 Sanity loss oplevert aan spelers die geraakt worden.

Abilities van Inquisitor Gnshal:

 • Cries of the Voidals Inquisitor Gnshal 65%  en 30% health bereikt zal hij een absorptie schild krijgen van 25% van zijn max. health. Spelers dienen dit schild weg te dpsen voordat de 6 seconden durende cast is afgelopen. Als de cast is afgelopen zal de het resterende schild shadow damage en Sanity damage op spelers doen.
 • Void Torrent: lanceert diverse void bolts naar spelers. Spelers die in aanraking komen met deze bolts worden de lucht in gelanceerd, gestunned, krijgen shadow damage en wordt 30 Sanity gedrained gedurende 4 seconden.

Voor rank 6 tot en met rank 9 dient de The Drag OF The Valley of Wisdom succesvol afgerond te worden.

Voor rank 10 en 11 dient men de The Drag EN The Valley of Wisdom succesvol af te ronden in 1 run, of de The Drag OF The Valley of Wisdom succesvol afronden in 2 runs.

The Valley of Wisdom

The Valley of Wisdom is een lost area. Deze gebieden zijn de moeilijkste areas. Voor mogelijk madness effecten verwijzen we je door naar de algemene Horrific Vision guide.

 

 

The Valley of Wisdom heeft de volgende doelen:

 1. Versla alle vijanden in de Valley of WIsdom (progressie bar)
 2. Versla Vez’okk the Lightless
 3. Optioneel: neem wind totem om snel naar het start punt te vliegen.

Omdat spelers hier nagenoeg alle vijanden moeten verslaan, maakt het niet heel erg uit wat je pulled. Er zijn wel 2 noemenswaardige elites in dit gebied de Voidcrazed Hulk en de Coagulated Horror, welke elke 25% progressie opleveren.

Als 100% is bereikt zal Vez’okk the Lightless het gebied binnenlopen. Deze dient verslagen te worden om de Valley of Wisdom succesvol af te ronden. LET OP: er zal een wind totem spawnen om spelers snel terug te brengen naar het begin.

Abilities van de Voidcrazed Hulk:

 • Explosive Leap: Gooit een speler ver weg wat direct 40 Sanity damage doet. Hierna springt hij naar dezelfde speler wat nog eens 60 Sanity loss oplevert en hoge fysieke damage. Deze sprong dient ontweken te worden.
 • Howling Pain: doet lichte fysieke damage aan spelers en intterupt spellcasts. Spelers kunnen voor 4 seconden lang geen spells gebruiken in hetzelfde magic type

Abilities van de Coagulated horror:

 • Sanguine residueLanceert bloed puddles op spelers locaties. Dit creëert bloedpuddles welke shadow damage opleveren en 30 Sanity drain voor elke seconde dat een speler erin staat. De Coagulated Horror healed met 100% van de damage die de puddles doen op spelers. Deze bloed puddels MOETEN ontweken worden.
 • Visceral Fluidspuwt bloed in een trechtervorm recht voor zich uit. Dit doet shadow damage en levert 60 Sanity drain op aan alle spelers die geraakt worden.

Abilities van Vez’okk the Lightless:

 • Defiled GroundDeze ability doet een slam naar een target speler. Alle spelers in een rechte lijn voor hem worden 3 seconden gestunned en verliezen 60 Sanity.
 • Unleash Corruption: op 80%, 50% en 30% health zal Vez’okk spelers targeten met deze ability. Hierbij wordt shadow damage aan spelers gedaan en vind er 60 Sanity drain plaats. Daarnaast doet het een knock-back aan andere spelers die in de buurt staan. Deze ability summoned de Crawling Corruption adds.
 • Ring of Chaos: Hierbij wordt een ring van void bollen om de boss gespawned welke na enkele seconden naar buiten bewegen. Spelers die in contact komen met deze bollen zullen shadow damage krijgen en 60 Sanity drain krijgen. Daarnaast stunnen de bollen de eerste speler die ze raken voor 3 seconden.

Vanaf rank 12 dienen spelers The Valley of Wisdom Of The Valley of Honor te clearen voor een upgrade voor de cloak. Omdat vanaf rank 13 er meerdere items nodig zijn die enkel in de 2 lost areas te verkrijgen zijn, doet men er slim aan om zowel The valley of Wisdom als The Valley of Honor te halen per run. LET OP: om de cloak upgrades te krijgen dienen enkel de bonus areas succesvol afgerond te worden. Het is dus geen vereiste om hierna de main objective succesvol af te ronden.

The Valley of Honor

The Valley of honor is een lost area. Deze gebieden zijn de moeilijkste areas. Voor mogelijk madness effecten verwijzen we je door naar de algemene Horrific Vision guide.

 

The Valley of Honor heeft de volgende doelen:

 1. Versla Rexxar
 2. Optioneel pak de wind totem naar het startpunt

Omdat men hier enkel Rexxar hoeft te verslaan, kan gekozen worden om direct een pad vrij te maken naar Rexxar. Echter indien de cloak ranks het toelaten kan gekozen worden om een full area clear te doen. Er zullen 2 noemenswaardige elites op je pad naar Rexxar staan de Aqir Mindhunter en Misha.

Het gevecht met Rexxar is verweg de moeilijkste van alle mini bosses. Hij zal zijn 4 pets Ruffer, Huffer, Suffer en C’thuffer spawnen naarmate het gevecht vordert. Elk van deze pets heeft een aanzienlijke healthbar en casten elk Void QuillsDit doet shadow damage en Sanity drain. Hoe meer pets actiev zijn hoe meer actieve Void Quills er dus zijn en daarmee dus ook de damage op de groep en de Sanity loss.

Na het verslaan van Rexxar zal er een wind totem spawnen waarmee spelers snel naar het startpunt van de Horrific Vision gebracht worden.

Abilities van Misha:

 • Desperate Retching:infecteerd een speler met een disease welke nature damage doet en een toxic puddle achterlaat op de locatie van de speler. Dit gebeurt gedurende 9 seconden elke 3 seconde. Toxic Residue doet extra nature damage en 30 Sanity drain
 • Maddening Roardoet hoge shadow damage en drained 120 Sanity aan spelers binnen 9 yards van Misha. Spelers die geraakt worden worden vijandig voor medespelers gedurende 8 seconden.
 • wanneer Misha doodgaat, zullen er diverse Aqir Scarabs spawnen.

Abilities van Aqir Mindhunter:

 • Toxic Breathdoet nature damage aan spelers en zorgt voor Aqiri Mind Toxinstacks aan spelers die in deze ability staan.
 • Toxic Volleylanceert diverse poison bolts op targets welke hoge nature damage doen en 30 Sanity drainen. Tevens krijgen spelers die geraakt worden stacks van Aqiri Mind Toxin

Abilities van Rexxar:

 • Aan het begin van het gevecht spawned Rexxar diverse Mind Traps. Deze traps liggen er gedurende de gehele fight. Als een speler erin loopt krijgt deze shadow damage. 120 Sanity drain en wordt 4 seconden gestunnedn.
 • Rexxar summoned zijn 4 pet boars die op spelers chargen en elk Void Quills casten.
 • Op 40% health zal Rexxar de ability Stampeding Corruption casten. Hierbij summoned hij minions of N’zoth welke door het speelveld heen lopen in rechte lijnen. Spelers die in contact komen ermee zullen lichte shadow damage krijgen en een 60 Sanity drain.

Vanaf rank 12 dienen spelers The Valley of Honor Of The Valley of Wisdomte clearen voor een upgrade voor de cloak. Omdat vanaf rank 13 er meerdere items nodig zijn die enkel in de 2 lost areas te verkrijgen zijn, doet men er slim aan om zowel The valley of Honor als The Valley of Wisdom te halen per run. LET OP: om de cloak upgrades te krijgen dienen enkel de bonus areas succesvol afgerond te worden. Het is dus geen vereiste om hierna de main objective succesvol af te ronden.